Voli ostvario praznični promet od 11 miliona eura - Volim Podgoricu

Voli ostvario praznični promet od 11 miliona eura

I za vrijeme ovih novogodišnjih i božićnih praznika u prodajnim objektima crnogorskih trgovačkih lanaca zabilježene su ogromne gužve i, prema saznanjima Pobjede, ostvareno je desetine miliona eura prometa.

Iz najvećih crnogorskih trgovačkih lanaca ovom listu je saopšteno da su zabilježili značajno uvećanje prometa u periodu od katoličkog do pravoslavnog Božića. Anketirani građani potvrdili su da se u vrijeme pred i u toku praznika trguje znatno više nego u ostalom dijelu godine.

U kompaniji Voli trejd zadovoljni su ostvarenim prazničnim prometom i ističu da je on rezultat ozbiljnog i predanog rada.

“Ove godine, u navedenom periodu, naš maloprodajni lanac je ostvario 11 miliona eura prometa”,  istakli su predstavnici kompanije Voli.

Oni su naglasili da je u odnosu na prethodnu godinu praznični promet u ovom trgovačkom lancu veći za deset odsto.

“Pripremali smo i prilagođavali ponudu i specijalne popuste, svi naši zaposleni su dali svoj doprinos da se ostvari ovaj odličan poslovni rezultat”,  poručeno je iz Volija.

U “Domaćoj trgovini”, u okviru koje posluju Aroma marketi i Konto diskonti, očekivali su značajno uvećanje prometa tokom praznika. Predstavnici ovog trgovačkog lanca naveli su da su u duhu novogodišnjih i božićnih praznika kupci prepoznali Aroma markete i Konto diskonte kao mjesto gdje mogu pronaći sve što im je potrebno za prazničnu trpezu uz, kako su saopštili, mnoge cjenovne pogodnosti i uštedu kućnog budžeta.

Vjeruju da su zadovoljili potrebe njihovih potrošača i poručuju da su zadovoljni postignutim rezultatima, s obzirom na to da su prošle godine u istom prazničnom periodu imali uvećanje prometa od pet odsto.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun je komentarišući velike promete u trgovačkim lancima tokom praznika ocijenio da se radi o neočekivanim ponašanjima potrošača u odnosu na zvanične statističke podatke.

“Veliki prometi u objektima trgovačkih lanaca govore da postoji dobar dio skrivene ekonomije, koja se ne evidentira, odnosno prihoda koji se ostvaruju van tokova statističkih evidencija. To znači da je kupovna moć stanovništva veća nego što prikazuje zvanična statistika i da se bolje živi nego što pokazuju zvanični statistički podaci”, ocijenio je Drecun.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com