ČLAN ŠARIĆEVE NARKO GRUPE UHAPŠEN U PERUU: Bosanac pao sa kokainom vrijednim 800 miliona dolara! - Volim Podgoricu

ČLAN ŠARIĆEVE NARKO GRUPE UHAPŠEN U PERUU: Bosanac pao sa kokainom vrijednim 800 miliona dolara!

Smail Šikalo (25), mladić iz Bosne i Hercegovine koji je uhapšen u Južnoj Americi u gradu Truhulj (Peru) zbog posjedovanja 800 paketa kokaina, boravi u izdvojenoj ćeliji tamošnjeg zatvora, a u posjetu mu je došla misteriozna žena. U toku je potraga za vlasnikom droge.

Šikalo, državljanin BiH koji je uhapšen s kokainom vrijednim više od 800 miliona dolara, poznat je bezbjednosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i sa Darkom Šarićem, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

– Povezivan je sa veoma opasnom braćom za koju se zna da se bave trgovinom drogom. Osim toga, njegove ime se provlači i u čuvenoj akciji „Balkanski ratnik“ u kojoj je uhapšen narko bos Darko Šarić – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Trojica zatvorskih stražara čuvaju u peruanskom pritvoru Smaila Šikala (25) iz Sarajeva, koji je pao s tonu i po kokaina koji je trebalo da bude prošvercovan u Evropu. Istražitelji vjeruju da Šikalo posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi.

Šikalo je iz sigurnosnih razloga izolovan u posebnoj pritvorskoj ćeliji, odnosno odvojen je od ostalih uhapšenih, među kojima je i Peruanac Havijer Anibal Roke Montesinos (39).

Svi su dali izjave u odvojenim prostorijama o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhuljo i spremna, upakovana i označena sa BH, za evropsko tržište.

Takođe, Šikala je u pritvoru posjetila ženska osoba, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem.

Glavna vijest

O hapšenju Šikala u Peruu danima su izvještavali regionalni i svjetski mediji.

Šikalo je tako zauzeo naslovnicu peruanskih novina “La Industria”. Tamošnji mediji označili su ga kao jednog od ključnih igrača u narkoekipi.

Kako piše list La Republika, Šikalo se u subotu pripremao da napusti Peru i uputi se ka Ekvadoru, ne sluteći da su mu agenti za petama. Hapšenje je izvršeno u koordinaciji sa DEA.

Nije prvi Bosanac koji “operiše” Južnom Amerikom

Ovo nije prvi put da je Odjeljenje za borbu protiv droge zarobila jednog bosanskog trgovca drogom u zemlji. U julu 2016. godine uhapšen je Zoran Mihailović Jakšić (57), koga je američka DEA (Uprava za suzbijanje narkotika) tražila zbog krijumčarenja narkotika i ubistva.

Jakšić je bio vođa kriminalnog klana “Amerika”, a osuđen je u Limi na 20 godina zatvora zbog finansiranja mreže krijumčara kokaina, koja u ovoj zemlju djeluje još od devedesetih godina. Vlasti ne isključuju da Smail Šikalo ima neku vezu sa svojim sunarodnikom.

Uhapšen Smail Sikalo

Podsjetimo, Šikalo je uhapšen zajedno sa državljaninom ove zemlje u luskuznom naselju u gradu Truhulj, a tom prilikom kod njih je pronađeno 800 paketa kokaina, ali i neobilježena sačmara i automobili koji su oduzeti.

Kako je saopštila peruanska policija, komercijalna vrijednost zaplenjene droge procijenjena je na preko 800 miliona dolara, za koliko se vjeruje da bi se prodala u Evropi.

Blic

2 komentara

  1. Appreciating the time and energy you put into your website and detailed information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com