Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Policija kontrolisala vozilo pa pronašla 35 kg droge!
Foto ilustracija (Portal rtcg)

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Policija kontrolisala vozilo pa pronašla 35 kg droge!

Službenici Uprave carina – Carinske ispostave Šćepan Polje i službenici Uprave policije – Stanice granične policije Plužine su, na Graničnom prelazu Šćepan Polje kontrolom vozila pronašli oko 35 kilograma marihuane

Droga je pronađena u automobilu, kojim je upravljao državljanin Srbije M.B. (49). On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Naime, carinski službenici CI Šćepan Polje i policijski službenici SGP Plužine, su na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali pmv marke „Audi A4“ beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.B. (49), državljanin Republike Srbije. Detaljnom graničnom kontrolom uz upotrebu specijalističke opreme, videoskopa i bastera, carinski i policijski službenici su u zadnjem dijelu motornog vozila pronašli sedam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Saopšteno je da su obaviješteni policajci iz Odsjeka za borbu protiv droge koji su daljom detaljnom kontrolom pronašli još 36 pvc pakovanja sa sadržajem iste materije.

“Ukupno su pronađena i oduzeta 43 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine oko 35 kilograma”, saopšteno je.

Opojna droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, zaključeno je u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *