Home / NOVOSTI / Hronika / Filip Korać za kojim je Srbija raspisala potjernicu crnogorski je državljanin i saradnik Luke Bojovića

Filip Korać za kojim je Srbija raspisala potjernicu crnogorski je državljanin i saradnik Luke Bojovića

Vođa “zemunskog klana” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama.

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova potjernica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju. Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno riječ, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine.

Korać je bliski saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje “zemunskog klana”, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine, gdje je osuđen na 18 godina zatvora. Vjeruje se da je u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima.

Nedjeljnik Afera, objavio je ranije izvode iz dosijea srpske policije o Koraću, gdje se vidi da je rođen u Beogradu u oktobru 1980. godine, da je državljanin Srbije i da je u policiji evidentiran zbog izvršenja više krivičnih djela teška tjelesna povreda, falsifikovanje novca i teška krađa, bez podataka o osuđivanosti.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao lice osumnjičeno za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića i za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića. Prema policijskom dosijeu, on se bavio krijumčarenjem i distribucijom narkotika na međunarodnom nivou, a nakon hapšenja Luke Bojovića, preuzeo je njegovu razgranatu kriminalnu mrežu. Kako prenosi pomenuti nedjeljnik, Korać se već izvjesno vrijeme bavi i iznudama i reketiranjem.

Advokat Borivoje Borović rekao je juče medijima u Srbiji da pouzdano zna da državni organi nemaju ni jedan jedini dokaza protiv Filipa Koraća. On je rekao da žali što se Korać u javnosti često pominje u kontekstu kriminala.

“Protiv tog čovjeka nemaju nijedan dokaz. Ja znam da nemaju nijedan dokaz, i to je opasno”, rekao je Borović.

loading...

One comment

  1. Krediit i Pozajmnice
    Krediit i Pozajmnice Na brzi novac u 4 sati od 2.000 eura do 90.000.000 eura kontaktirajte me putem E-mail: [email protected]
    WhatsApp: +33758119861

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *