Home / NOVOSTI / Hronika / INFEKCIJA BEBA U BIJELOM POLJU: Ljekarima će se ponovo sudititi
Foto ilustracija

INFEKCIJA BEBA U BIJELOM POLJU: Ljekarima će se ponovo sudititi

 

Vrhovni sud je ukinuo presude Višeg suda u Bijelom Polju i Apelacionog suda Crne Gore i naredio ponovno suđenje u predmetu protiv četvoro ljekara bjelopoljske bolnice, osuđenih zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula, u novembru 2014. godine.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević dobili šest mjeseci kućnog pritvora. Ipak, Apelacioni sud je u februaru prošle godine tu presudu preinačio i sve optužene poslao na jednogodišnju robiju.

Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović , kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Advokat dr Jele Cimbaljević Miro Orović je kazao da je Vrhovni sud prihvatio sve razloge koje so istakli u zahtjevu za zaštitu zakonitosti i našao da postoji znatna sumnja u istinitost odlučnih činjenica koje su “utvrđene” u osuđujućoj presudi.

“Sudije Vrhovnog suda su očitale ozbiljnu lekciju i sudijama i državnom tužiocu u Bijelom Polju. Nadam se da će se bar malo postidjeti zbog onoga što su učinili”, kazao je Orović.

Vijesti

2 Komentari

 1. Poštovani,
  Htjela sam samo da (,povodom članka Infekcija beba.)..napišem par rječi o dr.Jeli Cimbaljević.
  Boravila sam u posjeti u Ribarevinama sa unukom i da skratim …u toku noći je dobio jak napad laringitisa ,imao je 4.godine .bila sam uplašena ,užasnuta …odjurili smo u hitnu poslali su nas na dječije odjeljenje…Tašta mog sina je rekla da je dr Jela Cimbaljević najbolji pedijatar(lječila je i moju snahu) onako prestravljena zavapila sam da želim da se čujem sa njom ,a svitalo je…Dr.Jela je bukvalno iz kreveta dojurila ,mom unuku je ukazana pomoć ..inekcija inhalacija djete je prodisalo…
  To je bio gest velikog čovjeka pravog ljekara i svi smo joj do neba zahvalni!
  Da li je pravedno suditi takvom čovjeku???
  Naravno da nije.

  • Da li je pravedno da necije bebe umiru i nije im data mogućnost da žive zbog necijeg nemara. Vi ste jako subjektivni, po onoj, meni je dobro, što me briga za druge. Vašem unuku je pruzena pomoć, a nekome nije pružena mogućnost da živi. Budite draga bako malo realni i imajte osjećaja za roditelje i bake koji su ostali bez svojih beba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *