Koji je pasoš NAJBOLJI, a koji NAJGORI za putovanje! Evo gdje se nalazi crnogorski pasoš! - Volim Podgoricu

Koji je pasoš NAJBOLJI, a koji NAJGORI za putovanje! Evo gdje se nalazi crnogorski pasoš!

Pasoš Crne Gore rangiran je na 45. mjestu od ukupno 104 mjesta po broju zemalja u koje njeni građani mogu putovati bez viza, pokazalo je istraživanje kompanije Henli and partners (Henley & Partners).

Građani Crne Gore tako mogu putovati bez viza u 123 zemlje svijeta

Od bivših jugoslovenskih republika Slovenija je najbolje plasirana – na 11. mjestu zajedno s Mađarskom, Letonijom, Litvanijom i Slovačkom, pošto iz tih zemalja bez viza može da se putuje u 180 država.

Hrvatska je sa 168 zemalja u koje njeni građani mogu ići bez viza na 20. mjestu, dok se pasoš Srbije nalazi na 40. mjestu i njeni građani mogu bez viza putovati u 129 zemalja i to mjesto dijeli s pacifičkom državom Vanuatu.

Makedonija je na 43. mjestu sa 125 zemalja,, a Bosna i Hercegovina (BiH) na 49. mjestu sa 118 zamalja.

Albanija je na 50. mjestu sa 115 zemalja, dok se s kosovskim pasošem može putovati u 44 zemlje čime je Kosovo na 94. mjestu.

Bugarska i Rumunija su na 19. mjestu sa 169 zemalja u koje njihovi građani mogu putovati bez viza.

Najbolje je plasiran japanski pasoš s kojim se bez viza može putovati u 190 zemalja, a za njim slijede singapurski i južnokorejski sa 189 zemalja.

Treće mjesto dijele Francuska i Njemačka sa 188 zemalja, a potom Danska, Finska, Italija i Švedska sa 187 zemalja.

Do 10. rednog mjesta nalazi se 20-ak zemalja, uglavnom Evropske unije plus Norveška, SAD, Australija, Island i Novi Zeland.

Na posljednjem, 104. mjestu se nalaze Avganistan i Irak čiji državljani mogu putovati u 30 zemalja bez viza. Iznad njih su Eritreja, Jemen, Pakistan, Somalija i Sirija.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com