PODGORIČANIN SE BRANIO ĆUTANJEM: Policajci mu u automobilu pronašli 200 kg droge - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN SE BRANIO ĆUTANJEM: Policajci mu u automobilu pronašli 200 kg droge

Podgoričaninu Danku Bakraču određeno je juče policijsko zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

On je osumnjičen da je počinio krivična djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Bakrač je uhapšen prekjuče nakon kraće potjere i u njegovom vozilu policajci su pronašli više od 200 kilograma marihuane.

Osumnjičeni se juče pred tužiteljkom Suzanom Milić branio ćutanjem.

To je “Vijestima” kazao njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

“Moj branjenik će sjutra biti priveden sudiji za istragu, koji će odlučivati o pritvoru. U narednih par dana dogovorićemo se da li će iznijeti odbranu”, kazao je Piperović “Vijestima”.

Iz Uprave policije saopštili su da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj u mjestu Štoj, na magistralnom putu Ada Bojana – Ulcinj, zaustavili džip “nisan terano” kojim je upravljao tridesetosmogodišnji Bakrač.

“Koji je odbio naređenje policijskih službenika da automobil ugasi i dao se vozilom u bjekstvo. Nakon kraće potjere za vozilom, kojom prilikom je D.B. više puta ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom u cilju onesposobljavanja službenog vozila u potjeri, a pri čemu je nastala totalna šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D.B.”, piše u saopštenju policije.

Navodi se da su Bakrač i dva policijska službenika lakše povrijeđeni.

“Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli 11 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 206,8 kilograma. O događaju su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, navode iz Uprave policije.

Iz te institucije objasnili su da će oduzeta marihuana biti upućena u Forenzički centar u Danilovgradu radi vještačenja.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com