PODOGRICA: ,,Umjesto Stijepovića, jutros u zoru ponovo uhapsili Đurišiće” - Volim Podgoricu

PODOGRICA: ,,Umjesto Stijepovića, jutros u zoru ponovo uhapsili Đurišiće”

Povodom jutrošnjeg privođenja Vanje i Danijele Đurišić sa Zabjela, koji vode spor sa Glavnim gradom oko zemljišta u Jrevanskoj ulici, oglasili su se iz Prave Crne Gore.

Saopštenje prenosimo integralno:

Prava Crna Gora obavještava javnost da je policija jutros lišila slobode Vanju i Danijelu Đurišić iz Jerevanske ulice na Zabjelu, koji decenijama vode imovinski spor sa Glavnim gradom. Ovo hapšenje uslijedilo je svega dvije sedmice nakon što je Danijela Đurišić, majka osmoro djece, izašla iz zatvora u kom je boravila zbog već spomenutog imovinskog spora.

Hapšenje, koje se odvilo naočigled njihove maloljetne djece jutros u šest časova, predstavlja novi šamar crnogorskoj pravdi, imajući u vidu brojne sudske presude koje potvrđuju da imovina nesporno pripada ovoj porodici, uprkos nezajažljivoj želji lokalne vlasti da te sudske presude ospori.

Taj šamar se dodatno uvećava činjenicom da SDT na čelu sa Milivojem Katnićem, uključujući i sve druge pravosudne, pa i policijske organe, prstom nisu mrdnuli povodom afere ”Atlas” u kojoj je bivši Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, na kriminalan način primio 100 000 eura od strane biznismena Duška Kneževića za kampanju vladajuće partije. Upravo je gospodin Stijepović, prema riječima porodice Đurišić, svojim neodgovornim, nedobronamjernim i ucjenjivačkim ponašanjem, jedan od ključnih krivaca za situaciju u kojoj se ova porodica danas nalazi.

Imajući u vidu da se u Crnoj Gori ništa ne dešava slučajno, Prava Crna Gora osnovano sumnja da je jutrošnje hapšenje roditelja osmoro djece koji, vjerovali ili ne, brane sopstvenu imovinu, zapravo samo jedna u nizu kordinisanih akcija, između ostalog, sa ciljem skretanja pažnje sa afere ”Atlas”.

U konačnom, pozivamo cjelokupnu javnost da izvrši pritisak na pravosudne, ali i organe lokalne uprave, da se pod hitno zaustavi progon i, zašto ne reći, istrebljenje porodice Đurišić, koja godinama na donkihotovski način odolijeva u ovoj neravnopravnoj borbi protiv sistema koji u njihovom slučaju predstavlja aktuelni Gradonačelnik Ivan Vuković, i sve to naočigled, ne samo cijele javnosti, već mnogo važnije: naočigled njihovih osmoro djece.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com