Šćekić: Jesu li državnim organima partijski šefovi važniji od Ustava i zakona - Volim Podgoricu

Šćekić: Jesu li državnim organima partijski šefovi važniji od Ustava i zakona 

Državni organi u aferi “Stijepović-Knežević” treba da pokažu jesu li im partijski šefovi važniji od Ustava i zakona, saopštio je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i savjetnik predsjednika Crne Gore Slavoljub Stijepović akteri su afere “koverat”.

Afera je izbila objavom snimka Kneževića na kojem se vidi kako predsjednik Atlas grupe uručuje koverat u kojem je navodno oko 100.000 dolara Stijepoviću.

“Svjedoci smo ovih dana, nažalost, ćutanja državnih organa, u vezi sa aferom “Koverat-Stijepovic-Knežević” i SNP CG je to okvalifikovao kao nemiješanje u svoj posao i zabijanje “glave u pijesak” zbog interesa DPS i njihovih čelnika. Iako je izvršena protivzakonita radnja SDT, VDT i ASK ćute i time pokazuju dubinu društveno-političke krize i zarobljenost crnogorskih institucija. Zašto ćuti Centralna banka Crne Gore i njen guverner? Da li uopšte razmišljaju da su na ovaj način uskratili za uslugu mnoge deponente ovih banaka i povrijedili prava zaposlenih? I oni treba da daju odgovor na ovu aferu”, navodi se u saopštenju Ščekića.

On je kazao da su u SNP-u na “ćutanje i selektivnost nadležnih organa” jasno ukazali.

“Zašto ćuti DPS, jasno je. Nećemo i nikada nismo tvrdili da su svi ljudi u ovoj partiji umiješani u ovakve i slične radnje. Naprotiv, mislimo da se veći dio njihovog članstva ne slaže sa ovakvim načinom partijskog rada, ali da zbog brojnih razloga, još ne smiju da se ograde od ovakvog postupanja. Ali, ovom prilikom postavljamo i pitanje, zašto ćute koalicioni partneri DPS-a: Socijademokrate, Bošnjačka stranka, Liberalna partija i Albanska alternativa? Je li ovo njihovo ćutanje ujedno i odobravanje? Da li su koalicioni partneri DPS-a znali da se na ovakav sumnjiv način ubrizgavaju pare u izborni proces”, pitao je Šćekić.

Pitao je fukkcionere vladajuće koalicije da li su “tako široke ruke, kada treba uraditi nešto društveno korisno”.

“Izgraditi vrtić, školu, dnevni boravak za djecu sa posebnim potrebama, sportski teren, pomoći socijalnim slučajevima? Ili to radite samo iz ličnog interesa? Da li je možda podjela para, tj. “kolača” izvršena ravnomjerno i da li su i vaši dobijeni mandati plod ovakvih nezakonitih aktivnosti? Ukoliko ne odgovore na ova pitanja, SD, BS, LP i AA rizikuju da ih i građani i politička javnost optuže za saučesništvo”.

Šćekić je kazao da čudi i ćutanje premijera Duška Markovića i njegovih ministara.

“Jesu li i oni ostali bez teksta i da li se slažu sa ovakvim predizbornim aktivnostima? I na ova pitanja građani čekaju odgovore. Afera “Stijepović-Knežević” je izazvala pozornost medija i javnosti. Na državnim organima je da pokažu jesu li im partijski šefovi važniji od Ustava i zakona. Dani pred nama pokazaće jesmo li kao društvo sazreli ili smo još u pretpolitičkom dobu”, zaključio je Šćekić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com