Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠENI MLADIĆI R.M. (29) I A.Đ. (21)

UHAPŠENI MLADIĆI R.M. (29) I A.Đ. (21)

 

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronašli pištolj i municiju. Dva lica su lišena slobode.

Naime, službenici CB Nikšić su, 12. janura 2019. godine, u jednom ugostiteljskom objektu izveli raciju kojom prilikom su pronašli i izuzeli odbačeni pištolj marke „CZ Para“ cal. 9mm sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da pronađeno oružje pripada bezbjednosno interesantnom licu R.M. (29) iz Nikšića, koji je, kako se sumnja, kada je primijetio policijske službenike prilikom pomenute racije predmetni pištolj dodao A.Đ. (21) iz Nikšića, koji je takođe bezbjednosno interesantno lice. A.Đ. je potom, sumnja se, pištolj odbacio.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.M. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da se A.Đ. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Oni su privedeni tom tužiocu uz krivične prijave.

Nakon privoda nadležnom sudiji za istragu za R.M. je određen pritvor i on je sproveden u ZIKS.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com