Dvije osobe oštetile budžet za oko 326.000 eura? - Volim Podgoricu

Dvije osobe oštetile budžet za oko 326.000 eura?

Policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta rasvijetlili su koruptivno krivično djelo i s tim u vezi su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv:

– I.P. (44) iz Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Budvi, ovlašćenog lica u pravnom licu „MONTER.ING“ d.o.o iz Bara,
– B.B. (36) iz Kosova koji je osnivač i izvršni direktor ove firme i
– pravnog lica „MONTER.ING“ d.o.o,

zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa koruptivnim krivičnim djelom zloupotreba ovlašćenja u privredi. Ova lica su, kako se sumnja, počinila krivična djela na način što su kao odgovorna lica u pravnom licu „MONTER.ING“d.o.o, sa namjerom izbjegavanja plaćanja poreza i pripadajućih poreskih dažbina, neopravdanim i nedokumentovanim podizanjem novca sa žiro računa prikrili ostvarene prihode u vremenskom periodu 2015, 2016. i 2017. godine, odnosno prilive novčanih sredstava na žiro račun preduzeća „MONTER.ING” d.o.o. Osumnjičeni su u tom smislu, sumnja se, prikrili relevantne činjenice koje su bitne za utvrđivanje poreskih obaveza, čime su pribavili sebi korist na način što su, suprotno pravilima finansijsko knjigovođstvene evidencije i privrednog poslovanja, prikrili i nezakonito prisvojili imovinsku korist. Osumnjičena lica konkretno, sumnja se, nisu obračunala i prijavila dospjele obaveze za prijavu i plaćanje PDV-a Poreskoj upravi u iznosu od 203.045 eura. Takođe oni nisu, sumnja se, prijavili poreze i doprinose na ostala lična primanja u iznosu od 110.182 eura i poreze na dobit pravnih lica i poreze na dividende u iznosu od 13.225 eura. Ukupna šteta prouzrokovana ovim krivičnim djelima po Budžet Crne Gore, kako je utvrđeno na osnovu analiza i vještačenja dokumentacije koji su izvršeni u periodu od podnošenja krivične prijave u julu 2017. godine do 14.01.2019. godine kada je i podnijet posebni izvještaj, iznosi tačno 326.452 eura.

2 komentara

  1. A lot of thanks for all your labor on this web page. Ellie really loves doing internet research and it’s really obvious why. My partner and i notice all relating to the powerful means you present efficient information via the web blog and therefore improve contribution from others on the subject and our simple princess is really understanding a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. You have been carrying out a great job.

  2. If only my personal content articles appeared as if this particular! That’s a enhance, btw?-I ‘m new to blog publishing as well as reading numerous blogs helps me out with my very own. Any info you could throw my way to help is very appreciated. Thanks for the great info on this particular post!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com