Marković u Gusinju: Vlada fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana, za ovu opštinu u budžetu 30% više novca - Volim Podgoricu

Marković u Gusinju: Vlada fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana, za ovu opštinu u budžetu 30% više novca 

Vlada je svakodnevno fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana posebno na sjeveru zemlje. Zbog toga je za Gusinje opredijeljeno 30 odsto više novca iz budžeta nego prošle godine – saopšteno je danas u Gusinju na sastanku premijera Duška Markovića i lokalnog rukovodstva na čelu sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić.

Izdvajanja iz Kapitalnog budžeta od 1,34 miliona eura predviđena su za više projekata u opštini Gusinje, od kojih su kao najznačajniji istaknuti projekat uređenja prostora Alipašinih izvora kao i rekonstrukcija i opremanje administrativnih objekata – rečeno je na sastanku.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Premijer Marković, koji boravi u radnoj posjeti Gusinju, ukazao je i na činjenicu da je za rekonstrukciju lokalnih puteva u opštini Gusinje opredijeljeno 200.000 eura, što je tri puta više nego što je izdvajano ranije.
On je dodao i da je ključno pitanje razvoja države pitanje razvoja sjevera. Podsjetio je da je iz Kapitalnog budžeta najviše opredijeljeno za sjever te da nema razvoja bez unapređenja infrastrukture. Predsjednik Marković je naveo da će najmanje razvijenim opštinama, među njima i Gusinju, biti opredijeljeno više novca iz budžeta i u tom kontekstu istakao novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave.
Na sastanku je ocijenjeno da je važno da opština i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u brzom roku riješe problem planske dokumentacije u Gusinju jer je to uslov daljeg razvoja opštine, novih projekata među kojima je i školsko-sportska sala vrijedna skoro tri miliona eura.
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Nakon sastanka, predsjednik Vlade i predsjednica opštine svečano će otvoriti opštinski administrativni centar od preko 1.000 kvadrata koji je koštao više od 1,2 miliona eura. Najveći dio novca, 1,1 milion eura, obezbijedila je Vlada Crne Gore, a ostatak Fondacija „Gusinje“ i crnogorski iseljenici iz SAD, i opština Gusinje. Nova zgrada obezbijediće bolje uslove za rad zaposlenih odnosno bolju uslugu građanima što je jedan od prioriteta u procesu reforme javne uprave.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com