Milačić pozvan na ručak sa Putinom: Nadam se da će uskoro posjetiti i Crnu Goru - Volim Podgoricu

Milačić pozvan na ručak sa Putinom: Nadam se da će uskoro posjetiti i Crnu Goru

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić dobio je poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje svečanom ručku koji će predsjednik Srbije upriličiti sjutra u Beogradu u čast dolaska predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina.

Milačić je prihvatio poziv i boraviće na ručku sa ruskim predsjednikom. Lider Prave je tim povodom poručio:

“Izuzetna mi je čast da prisustvujem ručku sa Vladimirom Vladimirovičem Putinom, na poziv prvog čovjeka Srbije, što doživljavam i kao potvrdu velikog rada cijele političke partije Prave Crne Gore, koja iz dana u dan raste. Naša partija se na spoljnopolitičkom planu zalaže za modernizaciju i osavremenjavanje bratskih odnosa sa Srbijom i Rusijom, za novu eru tih odnosa, predvođenu novim i neistrošenim političarima, pa ću i ovu priliku iskoristiti da predstavim veliku važnost ovog procesa. Drago mi je da se ovim učvršćuju odnosi između Crne Gore, Srbije i Rusije, od čijeg kvaliteta dugoročno zavise stabilnost, bezbjednost i prosperitet Crne Gore.

Tužno je što Vladimir Putin, koji je prihvatio i među prvima čestitao osamostaljenje Crne Gore, a potom pokrenuo talas ogromnih investicija, ne dolazi u Crnu Goru, zbog zvanične crnogorske anti-ruske politike, što bi bilo prirodno i itekako važno za Crnu Goru. U svakom slučaju njegova posjeta Srbiji ima regionalnu bezbjednosnu i svaku drugu važnost, pa time važnost i za našu državu jer se njome učvršćuje ruski uticaj na ovim prostorima, koji je istorijski uvijek bio itekako važan za ovaj prostor i naš narod. Nadam se da će Putin – kao, bez sumnje, najveći državnik našeg vremena – uskoro posjetiti i Crnu Goru što mu zbog naše istorijske i svake druge bliskosti pripada, a čime bi Crna Gora napokon krenula putem koji su zacrtali naši preci, ne samo zbog bratske bliskosti, već i zbog ekonomskog oporavka.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com