Podgoričanka i dvojica Podgoričana počinili prevaru? - Volim Podgoricu

Podgoričanka i dvojica Podgoričana počinili prevaru?

 

Službenici  Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala su nadležnom državnom tužiocu, u odvojenom predmetu, podnijeli dvije krivične prijave protiv tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela prevara.

Jedna krivična prijava je podnijeta protiv P.G. (32) i M.Đ. (36), oba iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Kako se sumnja, oni su ovo krivično delo počinili u maju 2017. godine kao ovlašćena lica „Kruna Catering“ d.o.o, na način što su doveli i održavali u zabludi pravno lice „LikaProm“ d.o.o, kojom prilikom su lažno prikazivali činjence i preuzimali robu sa unaprijed smišljenom namjerom da robu ne plate i prodaju je na ilegalnom tržištu i koriste za svoje lične potrebe.

P.G. i M.Đ. su, sumnja se, pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 3.630 eura a na štetu pomenutog preduzeća. Druga krivična prijava je podnijeta takođe protiv P.G. i M.Đ. a njom je obuhvaćena i A.C. (39) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara. Sumnja se da su ova lica, u periodu od 01. maja do 01. jula 2017. godine, kao odgovorna i ovlašćena lica preduzeća „Kruna Catering“ d.o.o ovo kričino djelo počinila na štetu „Archeus“ d.o.o i pravno lice „KIT“ d.o.o. iz Nikšića.

Oni su, kako se sumnja, na isti način počinili krivično djelo kojim su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.561 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com