Put u Vranještici čistili samo kad neko umre - Volim Podgoricu

Put u Vranještici čistili samo kad neko umre

Put do sela Vranještice, koje je udaljeno oko 30 kilometara od Kolašina, juče je po prvi put od 2012. godine u potpunosti probijen i očišćen. Mještani navode da se u posljednjih nekoliko godina put čistio samo kada neko umre, pa su bili prinuđeni da se sami “bore” sa snijegom, pišu Dnevne novine.

“Prije šest godina nam je tadašnji predsjednik opštine Kolašin, Darko Brajušković, poslao mašinu kojom smo četiri dana probijali snijeg, koji je bio skoro tri metra. Od tada smo svaki put sami čistili ili morali sami da se snalazimo. Jedino su slali mašine kad neko umre. Posebnu zahvalnost danas dugujemo vozaču mašine kolašinskog Komunalnog preduzeća Milanu Bjeliću i njegovom šefu Stojanu Bulatoviću koji je bio sa njim, jer se nijesmo mogli načuditi da će uspjeti da probiju put do posljednje kuće u selu. Dugujemo veliku zahvalnost Komunalnom, kao i direktoru Milivoju Bulatoviću što je poslao mašine, jer je palo oko 80 centimetara snijega”, kazao je predsjednik MZ Vranještica Rajo Đukić.

U selu Vranještica ima 15 kuća i 30 stanovnika u zimskom periodu, dok je u ljetnjem periodu taj broj mnogo veći.

Đukić je naveo da je mučno bilo živjeti u selu godinama, zameteni snijegom, kao da su odsječeni od svijeta. Od danas je, kako kaže, sve drugačije, jer se može normalno funkcionisati.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com