UKRADENA DVA SANDUKA BOMBI: Još niko nije uhapšen! - Volim Podgoricu

UKRADENA DVA SANDUKA BOMBI: Još niko nije uhapšen!

 

Još niko nije uhapšen zbog krađe dva sanduka ručnih bombi iz vojnog magacina u Brezoviku kod Nikšića, koja se, najvjerovatnije, dogodilo u periodu od 16. do 19. decembra.

“Vrši se veći broj provjera u odnosu na bezbjednosno interesantna lica sa tog područja, kao i u odnosu na zaposlene u magacinu. Rađen je određeni broj pretresa u cilju pronalaska otuđenih bombi. Čekaju se nalazi određenih vještačenja iz Forenzičkog centra iz Danilovgrada”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

Kako su iz Ministarstva odbrane saopštili ubrzo nakon krađe, popisom je ustanovljeno da iz magacina u Brezoviku nedostaju dva sanduka ručnih bombi M75.

Objašnjeno je da su u tom objektu smještena prodata a nepreuzeta sredstva od trećih lica. Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić, kazao je da nemaju nikakvih novih detalj što se tiče nestanka bombi, da je istraga u toku i da čekaju konkretne rezultate.

Mještani Brezovika policiji su prijavili da je u noći između 17. i 18. decembra, dva sata nakon ponoći, jedna bomba eksplodirala u mjestu gdje se Brezovik graniči sa naseljem Glibavac, ali policija detaljnim pretresom tog terena, kako su kazali, nije našla nikakve ostatke bombi.

Iz Ministarstva odbrane “Vijestima” nijesu odgovorili dokle se stiglo sa istagom, kao ni na pitanja poslata 25. decembra – da li se u posljednjih desetak godina dešavalo da iz magacina u Brezoviku nestane municija ili oružje, ako jeste kada i šta je nestalo i da li su počinioci otkriveni.

“Molimo da se za odgovor na Vaše pitanje obratite nadležnim organima koji ispituju slučaj”, saopšteno je juče “Vijestima” iz Ministarstva odbrane.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com