Home / NOVOSTI / Ekonomija / Kartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice  

Kartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice  

Atlas banka je za 21.829 klijenata korisnika platnih kartica ukupno izdala 44.073 kartice koje će, nakon isteka moratorijuma, ponovo biti u funkciji, kazali su Dnevnim novinama u toj finansijskoj intituciji, za koju je početkom januara ocijenjeno da je treba dokapitalizovati.

Direktor Sektora za kontrolu banaka u Centralnoj banci (CBCG) Dejan Vujačić kazao je na sjednici Skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet da privremena mjera u Atlas banci ističe naredne nedjelje u četvrtak, 24. januara.

“Dan kasnije, Atlas banka treba da nastavi normalno poslovanje”, kazao je Vujačić prije dva dana na konsultativnom saslušanju predstavnika CBCG, dodajući da moratorijum neće biti ukinut prije dokapitalizacije.

Vujačić je najavio i da će do kraja ove nedjelje raspisati dokapitalizaciju za koju je potrebno 22 miliona eura. Pravo preče kupovine imaće postojeći akcionari. U banci biznismena Duška Kneževića informaciju o zainteresovanim akcionarima još ne žele da dijele sa javnošću.

“Navedene informacije smatraju se poslovnom tajnom i kao takve se ne mogu dijeliti sa javnošću”, kazali su Dnevnim novinama u Atlas banci, u koju je privremena uprava uvedena 7. decembra prošle godine.

Atlas banka ukupno ima 94.425 deponenata. Od tog broja, štediša sa garantovanim depozitima do 50.000 eura ima 93.845.

“Pravnih lica sa depozitima manjim od 50.000 eura je 5.966, dok je fizičkih lica sa garantovanom ušteđevinom 87.879” precizirali su u banci.

Atlas ima i 164 pravna i 428 fizičkih lica čiji je depozit veći od zagarantovanih 50.000 eura.

Ukupni depoziti u Atlas banci, kako su u Skupštini saopštili predstavnici CBCG, iznose 202 miliona eura.

Dnevne novine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com