PODGORICA: Duško Knežević najavio proteste - Volim Podgoricu

PODGORICA: Duško Knežević najavio proteste

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević najavio je u izjavi za Dan da će organizovati proteste ispred Centralne banke Crne Gore CBCG zbog pokušaja vlasti da mu otmu imovinu i poslove. On je rekao da na proteste poziva klijente banaka i da zasad ne zna ko će iz opozicije učestvovati.

“Krećemo sa protestima, sve ćemo im naplatiti. Plan se razrađuje, čekamo reakciju Centralne banke za isticanje moratorijuma. Demonstracije će biti organizovane ispred Centralne banke”, poručio je Knežević.

Povodom afere “Atlas” oglasio se i premijer Duško Marković, navodeći da je to sada stvar tužilaštva i drugih nadležnih državnih organa, koji već sprovode određene radnje, dok Vlada nije nadležna.

Skupštinski odbori razmatraće sjutra zahtjev Socijaldemokratske partije (SDP) za kontrolno saslušanje pred skupštinskim odborom za antikorupciju čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprečavanje korupcije povodom informacija o nelegalnom finansiranju DPS-a koje je javnosti saopštio Duško Knežević.

Poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica i Danilo Šaranović saopštili su da se zloupotrebom državnih institucija želi gurnuti pod tepih ogoljeno i prizemno bezakonje, odnosno izbjeći utvrđivanje odgovornosti Slavoljuba Stijepovića za nelegalno i sramotno uzimanje enormne sume novca za protivpravno i kriminalno finansiranje DPS-a.

Viši sud u Podgorici, na predlog Specijalnog tužilaštva, odredio je pritvor predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću u trajanju od najviše mjesec dana, saopštila je medijima Aida Muzurović, portparol Višeg suda.

Za Kneževićem je raspisana nacionalna potjernica jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu. Raspisivanje potjernice uslijedilo je kada je policija utvrdila da se on ne nalazi na adresama koje su prijavljene kao mjesto njegovog boravka.

Knežević i njegovi saradnici se terete da su od 2008. do 2017. godine sa računa IMB na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeli 17 miliona eura.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com