PODGORICA: Studenti izigrani, polagali i učili, a neće ih upisati na FPN - Volim Podgoricu

PODGORICA: Studenti izigrani, polagali i učili, a neće ih upisati na FPN  

 

Studenti specijalističke godine Fakulteta političkih nauka (FPN), koji su ostali ispod crte na konkursu za upis, prije praznika su saznali da su izigrani i da neće biti upisani.

Tako je njih 30-tak izgubilo vrijeme pohađajući predavanja i polažući kolokvijume, a na osnovu usmenih obećanja uprave fakulteta i Univerziteta Crne Gore da će rang-liste biti proširene.

Radi se o visokoškolcima sa programa socijalni rad i međunarodni odnosi.

U dopisu “Vijestima”, studenti naglašavaju i da se ista situacija godinama ponavlja, odnosno da se konkurs raspisuje u skladu sa licencom Ministarstva prosvjete, odnosno za po 30 visokoškolaca na ova dva programa, ali da se rang-lista uvijek bude proširena do kraja oktobra. To ovog puta nije učinjeno, a iako su se studenti više puta obraćali upravi fakulteta i menadžmentu Univerziteta Crne Gore, krajem godine su dobili uvjeravanja “da bi bili primljeni, ali Ministarstvo prosvjete to ne dozvoljava”.

Dekan FPN Milan Marković kazao je juče “Vijestima” da “ne zna ništa” o ovom problemu.

Iz Ministarstva prosvjete kratko su poručili da je “realizacija konkursa za specijalističke studije u nadležnosti UCG”.

Studenti u dopisu “Vijestima” ističu da su njihove starije kolege, prošle godine imale podršku bivšeg dekana Saše Kneževića, koji je na dopis Studentskog parlamenta iz oktobra 2017, a koji mu je dostavio na izjašnjenje Upravni odbor UCG, pozitivno odgovorio. Nakon toga je, UO Vladi predložio dopunu licence, što je i odobreno. Ove godine, sve se, kažu, završilo na usmenim obećanjima da će rang-lista biti proširena. Kad se to nije dogodilo do novembra, ovi studenti su kontaktirali svog studentskog predstavnika, upravu i mendžment UCG.

Prorektorica za nastavu Đurđica Perović tek je početkom decembra tražila od Ministarstva dopunu licence. Studentima je, tvrde, objašnjeno da je sve u rukama Ministarstva, jer je informacija o upisu na specijalističke studije verifikovana na nekoj od sjednica Vlade, koje su prethodile molbi studenata za proširenje liste. “Vijesti” su dva puta pitale nadležne na UCG zbog čega nije na vrijeme traženo proširenje rang-liste na specijalističkim studijama na FPN, ko je napravio grešku time što im je dopustio da budu na predavnjima i polažu kolokvijume ako je bilo izvjesno da neće biti upisani i ko će da snosi odgovornost za to što su dovedeni u zabludu.

Vijesti

2 komentara

  1. Spot lets start work on this write-up, I truly believe this web site needs far more consideration. I’ll apt to be once more to see a lot more, many thanks for that information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com