Na Skadarskom jezeru UHVAĆENI KRIVOLOVCI, evo kakve su kazne - Volim Podgoricu

Na Skadarskom jezeru UHVAĆENI KRIVOLOVCI, evo kakve su kazne

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero i Uprava policije – plovna jedinica spriječili su nezakonit ribolov u mjestu Podhum.

Prema novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi najniža predviđena kazna za prekršaj iznosi 500 eura.

Kako se navodi, zatečene su dvije osobe kako vrše ribolov na nezakonit način upotrebom lampe i osti i predate su nadležnim organima na dalje postupanje.

“Tom prilikom privremeno su oduzeti limeno plovilo, vanbrodski motor, rezervoar, osti, lampa sa akumulatorom ručne izrade, elektropretvarač i akumulator”, dodaje se u saopštenju.

Zaštita prirodnih i kulturnih vrijednosti je najznačajnija funkcija Nacionalnog parka, a Služba zaštite je aktivna 24 sata.

“Pored redovnih aktivnosti Službe zaštite u koordinaciji sa nadležnim inspekcijskim službama i u saradnji sa ribarskim udruženjima i organizacijama od velikog je značaja i angažovanje ukupne društvene zajednice”, kaže se u saopštenju.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i NP Skadarsko jezero apelovali su na sve korisnike prostora Parka, posebno na lokalno stanovništvo, da aktivno doprinosi njegovoj zaštiti i bude aktivni saradnik u cilju suzbijanja nezakonitih radnji.

Prema novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi najniža predviđena kazna za prekršaj iznosi 500 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com