PODGORICA: U Poliklinici KCCG-a postavljene kutije za primjedbe i pohvale - Volim Podgoricu

PODGORICA: U Poliklinici KCCG-a postavljene kutije za primjedbe i pohvale

U Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) postavljene su kutije za pohvale i primjedbe, kako bi se bolje oslušnule potrebe pacijenata, a realne i opravdane sugestije prihvatile i primijenile u radu, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Glavna sestra KCCG, Dragica Dobrović, pojasnila je, u izjavi za PR Centar, da je menadžment Kliničkog centra uveo još jednu novinu i da su u polikliničkom dijelu postavili kutije za pohvale i primjedbe.

“Imajući u vidu broj pacijenata, koji dođu na razne preglede, zbog terapija, dijagnostičkih procedura, željeli smo da im i na ovaj način damo dodatnu mogućnost da daju mišljenje o nama i našem radu“, istakla je Dobrović.

Ta mogućnost je, kako je objasnila, i do sada postojala putem Knjige žalbe, Kutije za primjedbe, kao i u direktnoj komunikaciji sa Zaštitnikom prava pacijenata.

“Ali na ovaj način im je znatno dostupnije iskazivanje mišljenja, jer na punktu gdje obave pregled mogu da daju i sugestije“, kazala je Dobrović.

Dobrović

Ona je rekla da je za hospitalizovane pacijente urađen Anketni upitnik o zadovoljstvu pruženim uslugama.

“Oni prilikom otpusta budu zamoljeni da popune upitnik. Naravno, ako ne mogu sami pruža im se dodatna pomoć. Sličan upitnik je dostupan i najužoj rodbini hospitalizovanih pacijenata i na ovaj način želimo da sumiramo utiske i mišljenje pacijenata“, objasnila je Dobrović.

Prema njenim riječima cilj je da se „oslušnu“ potrebe pacijenata i da se realne i opravdane primjedbe i sugestije prihvate i primijene u radu.

“Ovim putem pozivam građane da koriste ove mogućnosti u cilju dodatnog unapređenja našeg rada i povećanja zadovoljstva pacijenata pruženim uslugama“, kazala je Dobrović.

pacijentkinja iz Risna

Pacijentkinja Milka Paprenica iz Risna, istakla je da je imala predrasude, jer je slušala žalbe na osoblje, ali da je, kako je pojasnila, bila prijatno iznenađena kada je došla u Klinički centar.

“Kad sam se javila na šalter odjeljenja Hematologije, odmah sam rekla sestri da sam oduševljena ljubaznošću i odnosom prema pacijentima, koji su čekali pregled. Osoblje Hematologije je fantastično i želim da pohvalim sve sestre, ljekare…“, istakla je Paprenica.

Kutije za pohvale i primjedbe koje su postavljene u KCCG-u pacijentima, kako smatra, znače mnogo.

“Dobro je što postoji ova kutija za žalbe, pohvale, sugestije pacijenata. Ali bi trebalo i da osoblje Kliničkog centra ima zaštitnika njihovih prava, jer mnogi pacijenti nemaju strpljenja, hoće sve odmah i vrše pritisak, pa osoblje nekada ne može da radi svoj posao od pojedinih pacijenta. Tako da bi pored ove, trebalo da se nađe još jedna kutija“, smatra Paprenica.

Pacijent Marko Dragović iz Podgorice, kazao je da su kutije dobra prilika da svi pacijenti koji nisu sa nečim zadovoljni, ili imaju bilo kakav prigovor, ubace listić i kažu svoje mišljenje.

“Mislim da će menadžement i osoblje Kliničkog centra uvažiti njihove primjedbe. Mislim da, pored našeg Kliničkog centra, nema potrebe da se pregledi obavljaju u privatnim zdravstvenim ustanovama. Imamo dobar kadar, koji svim pacijentima može da izađe u susret onoliko koliko je potrebno”, smatra Dragović.

Iz Kliničkog centra su najavili da će se na osnovu pristiglih primjedbi i sugestija građana praviti mjesečne analize, koje će poslužiti da se unapređuje sistem rada i kvalitet zdravstvenih usluga.

Pr centar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com