Home / NOVOSTI / Hronika / PREKINUTO SUĐENJE: Čađenović dobacivao Radosavljeviću: ,,NIJE TAČNO!”

PREKINUTO SUĐENJE: Čađenović dobacivao Radosavljeviću: ,,NIJE TAČNO!”

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine. Vještak Predrag Boljević odgovara na pitanja advokata.

Sutkinja Suzana Mugoša je prekinula današnji pretres, jer specijalni tužilac Saša Čađenovićnije poštovao naređenje predsjednika sudskog vijeća, govoreći advokatu Dušanu Radosavljeviću “Nije tačno”. Suđenje se nastavlja 21. januara u 8.30 časova.

Radosavljević je pitao vještaka zašto je radio sveobuhvatnu analizu brojeva, kada mu to tužilaštvo nije tražilo, a Boljević je kazao da je sam procijenio da je ona potrebna.

Advokat Radosavljević je pitao Boljevića zašto je podvukao dio izvještaja žutom bojom ako nije bitan, da li da bi ljepše izgledao, a Boljević je odgovorio: “Moguće, moguće”. Radosavljević je upitao da li je možda namjera bila da se zbuni odbrana, na šta je vještak odgovorio da se nada da se branjenici tako lako ne zbunjuju. Sutkinja ga je opomenula da se ne upušta u komentarisanje.

Radosavljević je juče kažnjen sa 500 eura jer je vještaku dva puta kazao “Sram Vas bilo”. Boljević je poručio da Radosavljević odugovlači postupak, kao i da pokušava da ga dovede u situaciju kao da polaže ispit pred njim, pa je pozvao Sud da to spriječi.

Podsjetimo, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

CdM

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com