Rakčević i Česi nude deset miliona za Institut i 28 miliona eura za ulaganja - Volim Podgoricu

Rakčević i Česi nude deset miliona za Institut i 28 miliona eura za ulaganja

Konzorcijum koji čine češka kompanija Philibert i Vile Oliva DOO, vlasnika Žarka Rakčevića, ponudio je 10 miliona eura za kupovinu 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Milošević AD Igalo i investicioni program od 27.944.380 eura.

Ponuda ovog konzorcijuma, jedina dospjela na Tender, otvorena je danas u Ministarstvu ekonomije uz prisustvo predstavnika ponuđača.

View image on Twitter
“Tenerska komisija će, u skladu sa zakonskom procedurom, ispitati formalnu ispravnost ponude, nakon čega će, ukoliko se pokaže da je ponuda formalno ispravna, ispitati da li ispunjava kvalifikacione, a potom i minimalne uslove tendera i u roku od 15 dana od dana otvaranja ratzmotriti ponudu sa aspekta kvaliteta”, saopšteno je iz Savjeta za privatizaciju.

Rakčević je nedavno kazao da ukoliko bude prihvaćena njihova ponuda kreću u oporavak Instituta Igalo.

Javni poziv za prodaju 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta Dr Simo Milošević AD Igalo je objavljen 16. oktobra 2018. godine.

Hotelsko turističko preduzeće Vila Oliva vlasništvo podgoričkog biznismena Žarka Rakčevića krajem avgusta je na Montenegroberzi za 2,9 miliona eura kupilo više od 25 odsto akcija Instituta Simo Milošević iz Igala, koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je da je Rakčević napravio dobru trgovinu, te da je crnogorska Vlada očekivala bilo da ih kolege iz Srbije blagovremeno informišu o svojim namjerama i najzad, akcije prvo ponude većinskom vlasniku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com