Home / ŽIVOT + / Duhovnost / SJUTRA JE BOGOJAVLJANJE: U ponoć morate OBAVEZNO URADITE ovo!

SJUTRA JE BOGOJAVLJANJE: U ponoć morate OBAVEZNO URADITE ovo!

Pravoslavna crkva i vjernici danas obilježavaju Svetog Teopempta i Teonu, praznik koji je u narodu poznat kao Krstovdan. Ovaj praznik prethodi sutrašnjem velikom prazniku Bogojavljenju i preksutrašnjem Svetom Jovanu, koji su u crkvenom kalendaru upisani crvenim slovom.

Čitateljka Telegrafa.rs, Milica P. javila se  i podsjetila nas na jedan običaj uoči Bogojavljenja. Za ovaj dan vezuju se brojna vjerovanja u našem narodu, a ona nam je prenijela njeno iskustvo. Vjeruje se da ko večeras sačeka ponoć i nebo mu se otvori, biće mu ispunjena jedna želja.

Milici se ispunila želja koju je zamislila baš u ponoć uoči Bogojavljenja, a mi vam prenosimo njenu ispovijest u cijelosti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Superstock

– Želja za Bogojavljenje ispunila mi se prije nekoliko godina. Drugarice i ja smo se te večeri sjetile da bi trebalo da se pogleda u nebo i zamisli želja. Tada je i jedna od nas rekla da bi trebalo da se uhvatimo za nešto zlatno. To smo i učinile u ponoć. Stajale smo na terasi i gledale u nebo, držeći se za zlato. Zamislila sam u tom trenutku želju koja je imala veoma male šanse da se ostvari, skoro pa nemoguće. I zamislite, ostvarila mi se! Ni ja nisam mogla da vjerujem kada mi se ispunila. Ali, samo vjerujte i želite jako, jako ono što biste voljeli da vam se ostvari – ispričala je za Telegraf.rs Milica P.

Običaj je da neudate djevojke veče pred Bogojavljenje stave ogledalce ispod jastuka, jer se vjeruje da će tako sanjati mladića za koga će se udati.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com