Spasili joj život: Vatrogasci evakuisali bolesnu ženu - Volim Podgoricu

Spasili joj život: Vatrogasci evakuisali bolesnu ženu

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje uspješno su evakuisali bolesnu stariju žensku osobu iz sela Ržani Do, u Mjesnoj zajednici Cuce, javlja Radio Cetinje.

Kako je objasnio komandir te službe Predrag Moštrokol, pristup kući teško je prohodan pa je transport bilo moguće izvršiti samo uz pomoć opreme za kretanje po sniježnim terenima.

“Glavni dio puta je prohodan, ali do kuće se dolazi neočišćenim prilaznim putem u dužini od 1.300 metara, tako da je za evakuaciju bilo neophodno uključiti motorne sanke za snijeg. Spašavanje je bilo otežano s obzirom na činjenicu da su nanosi snijega u selu Ržani do 80 centimetara, a sve se odvijalo i uz nisku temperaturu vazduha. Međutim, akcija je sprovedena efikasno, i bez problema smo oboljelu staricu dopremili do vozila, a potom i do Bolnice “Danilo I”, kazao je Moštrokol.

U planinskim mjestima Katunske nahije, kako je objasnio komandir cetinjske Službe zaštite i spašavanja, ima staračkih domaćinstava kojima u zavijanim selima treba dostaviti ljekove, a ponekad im je potrebna i medicinska pomoć.

“Neophodno je prijaviti probleme kao što su neprohodni putevi, potreba za evakuacijom i zbrinjavanjem, ili recimo, dopremanjem hrane. Kada primimo poziv odmah preduzimamo neophodne mjere i aktivnosti, a često i proslijedimo informacije drugim nadležnim gradskim službama”, kazao je Moštrokol.

Cetinjski list

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com