UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Ukrao 500 eura i crnu torbicu sa šanka u kojoj se nalazilo oko 1.700 eura - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Ukrao 500 eura i crnu torbicu sa šanka u kojoj se nalazilo oko 1.700 eura

Kotorska policija je, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlila krivično djelo teška krađa i tom prilikom identifikovala i lišila slobode osumnjičeno lice. Slobode je lišen D.M. (36) iz Kotora.

Sumnja se da je D.M. u novembru 2018. godine ovo krivično djelo počinio na štetu J.K, na način što je upotrebom podesnog sredstva provalio u kuću, izvršio premetačinu i otuđio dva mobilna telefona i lap top. Policijski službenici su pronašli jedan otuđeni mobilni telefon koji je vraćen vlasnici. Sumnja se da je osumnjičeni ostale predmete prodao. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

Tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Osim toga, službenici OB Kotor su u sadejstvu sa službenicima Forenzičkog centra i na osnovu dobijenih nalaza rasvijetlili još jedno krivično djelo teška krađa, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.P. (46) a koji se nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivično djela.

Sumnja se da je D.P. u septembru 2016. godine upotrebom podesnog sredstva obio magacinski prostor kazina „River“ d.o.o. nakon čega je obio i vrata kazina. Osumnjičeni je, kako se sumnja, izvršio premetačinu i iz dvije kase rulet stola otuđio oko 500 eura i crnu torbicu sa šanka u kojoj se nalazilo oko 1.700 eura.

Nakon izvršenog krivičnog djela, D.P. je, sumnja se, pokušao da na licu mjesta podmetne požar u čemu nije uspio.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com