OGORČENI RODITELJI: ,,Šta očekivati u državi gdje se jedan čovjek – Milo Đukanović pita za sve” - Volim Podgoricu

OGORČENI RODITELJI: ,,Šta očekivati u državi gdje se jedan čovjek – Milo Đukanović pita za sve”

Roditelji beba zaraženih u bjelopoljskoj bolnici u novembru 2014. godine, saopštili su da su ogorčeni odlukom Vrhovnog suda, kojom su ukinute presude Višeg suda u Bijelom Polju i Apelacionog suda u predmetu protiv četvoro ljekara te bolnice.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni su na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević dobili šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je u februaru prošle godine tu presudu preinačio i sve optužene “poslao” na jednogodišnju robiju.

Optužnicom je predstavljeno da Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Puletić kao načelnik Ginekološko– akušerskog odjeljenja, Tahirović, kao načelnica Dječjeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju i Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprečavanje opasne zarazne bolesti.

Jeremić, Tahirović i Puletić tokom kontrolnog saslušanja u Skupštini (arhiva)

Otac jedne od pet beba koja je preminula nakon zaraze u bjelopoljskoj bolnici u novembru 2014. godine Slaviša Knežević, kazao je da je zatečen odlukom Vrhovnog suda o poništenju presude Višeg i Apelacionog suda.

“Ne mogu da vjerujem šta sam čuo. Sačekaćemo da vidimo zašto je odluka takva i koji su razlozi, a onda ćemo izaći sa izjavama”, kazao je Knežević.

Eldin Salemović istakao je da je ogorčen činjenicom da se ni poslije četiri godine nije mrdnulo dalje od početka.

“Smatram da je odluka o poništenju politička. Nismo bili zadovoljni ni ovom odlukom, jer ni njome nije zadovoljena pravda, a sada se pribojavamo oslobađajuće presude. Čekamo da vidimo šta piše u odluci, nakon čega ćemo vidjeti šta ćemo preduzeti dalje. Sad nam je jasno da do sada nisu otišli na izdržavanje kazni, zato što se ovakva odluka očekivala. To znači da nijedan pošteni građanin od Vrhovnog suda ne može očekivati ništa pozitivno, imajući u vidu kadrove. U ovom slučaju i da je još beba stradalo, isto bi se ovo desilo”.

Predrag Karišik je odluku Vrhovnog suda nazvao očekivanom odlukom “privatne države i korumpiranog DPS sudstva”.

“Drugo ništa nije moglo da se očekuje u državi gdje se jedan čovjek – Milo Đukanović pita za sve. Što se mene tiče, više neću učestvovati u montiranom sudskom procesu DPS suda, u kojem Vesna Medenica i Zoran Pažin vode glavnu riječ. Pozivam sud DPS-a da donese presudu da se naša djeca u Bijelom Polju nisu ni rađala, tako ćemo lakše da podnesemo ovu nepravdu, a i narod će lakše prihvatiti”, kazao je Karišik.

“Vrhovni sud je očitao lekciju sudijama”

Pravni zastupnik dr Jele Cimbaljević, advokat Miro Orović kazao je da je Vrhovni sud prihvatio sve razloge koje su istakli u zahtjevu za zaštitu zakonitosti i našao da postoji znatna sumnja u istinitost odlučnih činjenica koje su “utvrđene” u osuđujućoj presudi.

“Sudije Vrhovnog suda su očitale ozbiljnu lekciju i sudijama i državnom tužiocu u Bijelom Polju. Nadam se da će se bar malo postidjeti zbog onoga što su učinili”, kazao je Orović.

Vijesti

2 komentara

  1. Bilo je za ocekivati da ce vojnici DPS-a biti oslobodjeni cak i ako su bili odgovorni za smrt bebe. Do kad ce ovaj glupi narod da cuti i povinuje se kriminalcima, prostitutkama, lopovskom bracom i kumovim…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com