Ozloglašena profesorka Mila BEZ MILOSTI, geografiju SCG juče ponovo polagao i akademac iz davne 1984.! - Volim Podgoricu

Ozloglašena profesorka Mila BEZ MILOSTI, geografiju SCG juče ponovo polagao i akademac iz davne 1984.!

Uprkos uticaju iz Rektorata Univerziteta u Beogradu da u ovoj školskoj godini ispiti kod prof. dr Mile Pavlović, koju studenti smatraju najstoržom profesorkom na Geografskom fakultetu, budu isključivo pismeni, izlaznost je i u jučerašnjem januarskom ispitnom roku bila veoma niska.

Od 50 prijavljenih starijih studenata, samo njih 17 je izašlo na ispit iz predmeta geografija Srbije i Crne Gore (SCG) iz treće godine, a petoro je odmah vratilo neispisane papire.

Sa indeksom iz 1984. godine

Sreću je okušao i akademac koji je indeks dobio čak 1984. godine. Na predmetu geografija regije SCG iz četvrte godine od 20 prijavljenih studenata, desetoro je izvlačilo pitanja, piše “Politika”.

Po strogoći decenijama čuvena, prof. Mila Pavlović juče nije mijenjala model prvi put primijenjen u decembru: da svaki student izvlači po dva pitanja i na njih opširno, esejski odgovara.

Oni se, međutim, i dalje pribojavaju strogih kriterijuma kojih se profesorka drži pri ocjenjivanju i strahuju da će prolaznost na ovim ispitima i dalje biti mala.

Ispit preopširan i prepun detalja

– Ispit na trećoj godini je preopširan i prepun detalja koje treba pamtiti, sažetih u 96 pitanja. Ni dolazak Vladimira Putina u Beograd, obustava saobraćaja i gužve koje prate taj događaj nisu podstakli našu profesorku da promijeni termin ispita, prema običaju zakazan na samom početku ispitnog roka. Nismo ni očekivali, jer smo navikli da zakazuje ispite u dane najvećih slava – objašnjava student M. P.

Samo Miline hemijske

On je još dodao i da je profesorka i ovog puta preduzela najviše mjere predostrožnosti pa, osim praznog papira označenog pečatom fakulteta, hemijskih olovaka koje im je ona podijelila i flašica sa vodom, ništa nisu smjeli da unesu u kabinet označen brojem jedan.

Njih 15 nadziralo ispit, ovaj put vez vrijeđanja studenata

Ispit u 10 časova, uz dekana Dejana Filipovića, Petra Bulata, prorektora za nastavu UB-a, i Danila Potparića, studenta prorektora, nadziralo je još desetak zaposlenih na fakultetu, a profesorka Pavlović, kažu studenti, prema njima se ponašala korektno, bez izricanja ranije uobičajenih uvreda zbog kojih je i stekla titulu “čelična ledi” prestoničkog univerziteta.

U iščekivanju rezultata akademci se nadaju da će prolaznost biti malo bolja nego u decembru, kada je na prvom pismenom ispitu, na dva predmeta, od njih 18, samo dvoje dobilo šestice!

 

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com