Monstrum pisao porodici čiju je ćerku ubio sonom kiselinom: “Vi ste krivi za Draganinu smrt, a ja ću je oživjeti i sve vam naplatiti” (FOTO) - Volim Podgoricu

Monstrum pisao porodici čiju je ćerku ubio sonom kiselinom: “Vi ste krivi za Draganinu smrt, a ja ću je oživjeti i sve vam naplatiti” (FOTO)

Čedomir Đurić (70) iz sela Salaš kod Zaječara, koji je 2015. osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Dragane Ćirić (18), učenice četvrtog razreda Ekonomske škole, napisao je jezivo pismo njenim roditeljima iz zatvora u Padinskoj skeli. Đurić ne samo da se nije pokajao zbog stravičnog zločina već je napisao da često sanja pokojnu Draganu, i to s njenim sinom, da su za njenu smrt krivi roditelji, da će je oživjeti i snimiti film o njoj kad uskoro izađe iz zatvora

Ovo je otkrio očuh ubijene djevojke Dragiša Ćirić i dodao da je nedopustivo da ubica njihovog djeteta njima šalje bilo kakva pisma, a pogotovo ne ona kojima će nanovo staviti so na ranu koja nikad neće zacijeliti.

Dragana Ćirić Foto: Facebook/Dragana Ciric

– Ne mogu da opišem šok koji smo doživjeli kad nam je iz Padinske skele stiglo pismo. Monstrum nije pisao da se kaje što je brutalno ubio naše dijete, već piše gadosti. Piše nam da je sanja kako je nasmijana… Da ima dijete i da s njim bere jabuke. Ne priznaje da ju je ubio, već kaže da se sama otrovala zbog majke. Šta mislite kako je nama… S druge strane, on piše pisma kao da je u vojsku otišao, a ne u zatvor. Stariji sam čovjek i znam kako je bilo prije četiri-pet decenija, osuđenik i za manje brutalna djela bio je potpuno izolovan od svijeta – kaže ogorčeni Ćirić.

Pismo ubice Foto: Privatna arhiva

Podsjetimo, jezivo ubistvo dogodilo se u decembru 2014. godine, kad je Đurić u svom automobilu brutalno pretukao nesrećnu djevojku. Davio ju je, sipao joj kiselinu u usta, a potom njeno tijelo bacio u jezero u ataru sela Glogovica kod Glogovičke rijeke. Dva dana nakon prijavljivanja njenog nestanka 11. decembra Đurić je uhapšen, a na saslušanju je priznao da je ubio djevojku jer je bio patološki zaljubljen u nju, kao i da ga je obuzela ljubomora jer nije mogao da se pomiri s tim da ima momka. Godinu dana kasnije osuđen je na 40 godina zatvora i kaznu služi u Padinskoj skeli.

I MRTVU JE PROGANJA

Ćirić kaže da Draganu nisu prežalili niti će to ikad moći, a da ih ovo što njen ubica slobodno komunicira sa spoljnim svijetom još više unesrećuje.

– Draganinim ubistvom odsjekao mi je obje ruke. Ne izlazi nam iz glave ideja da je umrla u najtežim mukama i da je njeno tijelo pronađeno u takvom stanju u kakvom je pronađeno. Uhodio ju je za života i sada je mrtvu ne ostavlja na miru. On je bolesni monstrum. Piše kako će je oživjeti… Iako su to, vjerujem, njegove bolesne gluposti, ne može da nam bude svejedno – priča potreseni očuh ubijene djevojke.

Čedomir Đurić Printskrin: Youtube/Besttv Zajecar

Prema njegovim riječima, muka mu je od riječi koje je ubica napisao, a što opet ukazuje na to koliko je Đurić bolestan i eventualno spreman na sve.
– Uzeo nam je najmilije i sada piše kako će da snimi film o njoj i kako će plakati omladina. Kako navodno on zna reditelja. On piše da je ona u njegovom srcu. Monstrum nenormalni! – kaže očuh ubijene devojke.

DRAGANA MI JE NAREDILA DA VAM PIŠEM

Čedomir Đurić se četiri godine nakon jezivog ubistva obratio nesrećnim roditeljima pismom iz svoje ćelije sledeće sadržine:

“Ovo pišem jer mi neko naredio, a to je moja suza iz oka, moja Dragana. Da, često je u mojim snovima, priča… priča, smeje se. Sa sinom bere jabuke, on ima oko pet godina, ljepota od djeteta. Hoće kola, ona na kojima se obučila da vozi. Kažem joj gdje sam, ona plače, srce me boli kad joj vidim suze. Ne voli vas. Sa mnom je vidjela Staru planinu, Golubački grad i Srebrno jezero. Otrovala se zbog majke, duga je to priča. Prenio sam njene riječi”, napisao je na početku pisma Đurić.

Foto: Facebook/Dragana Ciric

U nastavku se osvrnuo na naknadu štete koju isplaćuje roditeljima ubijene djevojke na taj način što mu se od penzije uzima polovina.

“Dobijate pare, a ja ću dokazati da je nisam ubio… za godinu, dvije. A šta ćete kad bude trebalo da mi vratite pare, i to sa kamatom, da li vam mozak radi? Ja ću mom djetetu podići znamenitost što ga nema u Salašu, ja ću oživjeti moju Draganu. Snimiću film o njenoj tragičnoj sudbini.
Govorila mi je da neće rađati djecu sa pijanicom. Vi ste krivi, majka najviše… “, pisao je Đurić.
Potom je nesrećnim roditeljima naveo da mu Dragana daje snagu da izdrži do slobode.

RASPITUJE SE KAKO JE U SELU

Osuđeni ubica Čedomir Đurić, kako nam je rekao Ćirić, nije pisao pisma samo njima već i još nekim mještanima.

– Pričali mi ljudi kako dobijaju pisma od njega. Raspituje se šta ima novo i tome slično. On ima novca, odakle znam, može tako da nekom i kaže da me ubije. Taj čovjek nije normalan – objašnjava Ćirić.

Telegraf.rs/Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com