Home / NOVOSTI / OTKRIVENO VELIKO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI!

OTKRIVENO VELIKO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI!

Kanadska kompanija “Medgold risorsis” pronašla je u južnoj Srbiji odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, pišu Večenje novosti.

Kako navodi list, ova kompanija, u istraživanju rudnog bogatstva pod nazivom “Tlamino projekat”, pronašla je na samoj granici Srbije sa Bugarskom i Makedonijom sloj od 40 metara koji sadrži 8,32 grama zlata po toni i 193 grama srebra po toni.

Poslije toga, navedena kanadska firma je sklopila sporazum o zajedničkom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje “Fortuna silver”, u čijem se posjedu nalaze rudnik zlata i srebra “San Hoze” u Meksiku i peruansko ležište sreba “Kailoma”, dodaju Novosti.

Kako objašnjava list, prema tom sporazumu, “Fortuna silver”, koja u Argentini razvija i projekat otvaranja rudnika zlata “Lindero”, obavezala se da će u dalja istraživanja ove oblasti investirati osam miliona dolara.

Planirano je da od te sume dva miliona američkih novčanica bude potrošeno tokom ove godine.

Takođe, prema tom sporazumu, “Foturna” bi, u zamjenu za finansiranje geoloških istraživanja na jugu Srbije, mogla da stekne 70 odsto vlasništva u “Talmino projektu”.

Prema navodima lista, istraživanja se rade na površini od oko 200 kvadratnih kilometara na teritoriji Srbije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *