Šarić sjutra na slobodi? - Volim Podgoricu

Šarić sjutra na slobodi?

Advokati Darka Šarića podnijeli su žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, tražeći da mu se ukine pritvor do pravosnažnosti presude. Odluku o tome sud bi trebalo da donese najkasnije do sjutra, a Šarić bi se već ove nedjelje mogao naći na slobodi.
To pitanje, kako piše „Blic”, postavlja se od 10. decembra, kada su Šarićevi branioci uložili žalbu na odluku o produženju pritvora.
Razmatranje žalbe okončano je u poslednjoj nedjelji 2018. godine, a Apelacioni sud je poništio rješenje Višeg suda.
Kako je obrazloženo, pritvor je poništen jer nisu jasno navedeni razlozi zbog kojih je određen kao nužna mjera. Takođe, Viši sud nije odgovorio na pitanje zašto se pritvor ne može zamijeniti nekom blažom mjerom poput nanogice.

Tužilaštvo za organizovani kriminal usprotivilo se bilo kojoj blažoj mjeri od pritvora jer bi to podrazumijevalo da se Šarić i ostali nadalje brane sa slobode. Zato je vijeće Višeg suda 31. decembra ponovo donijelo rješenje kojim je Šariću i ostalima produžilo pritvor.
Međutim, kako navodi „Blic”, odbrana Darka Šarića je ove nedjelje uložila je novu žalbu Apelacionom sudu, koji bi trebalo da presiječe i definitivno produži ili ukine pritvor Šariću.
S obzirom na to da se ovakve vrste predmeta rješavaju po hitnom postupku, sudbina Pljevljaka biće poznata već u ponedjeljak, kazao je izvor „Blica” iz pravosuđa.
Pored Šarića, kao organizatori grupe optuženi su i Goran Soković, koji je u bjekstvu, Željko Vujanović i sada pokojni Dragan Dudić Fric.
Kao pripadnici Šarićeve grupe označeni su Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Nikola Dimitrijević, Darko Tošić, Petar Obradović, Miloš Cajić, Milan Milovac, Rodoljub Radulović zvaniMiša Banana, Borislav Tunjić, Boban Stojiljković, Živko Sibinski, Marko Dabović, Marko Račić, Vladimir Račić i Nebojša Sretenović.
Osim njih, optuženi su bili i svjedoci saradnici Draško Vuković, Radan Adamović i Nebojša Joksović.

Šarić je u završnim riječima ponovio da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega, da manipuliše podacima i izvlači iz konteksta. Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu za sve optužene.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com