Nakon Žabljaka i Kolašina, praktična nastava i na Kopaoniku - Volim Podgoricu

Nakon Žabljaka i Kolašina, praktična nastava i na Kopaoniku

Nakon praktične nastave u oblasti zimskih sportova na Žabljaku i Kolašinu, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizuje praktičnu nastavu i na Kopaoniku, za svoje studente treće godine,  od 20. do 27. januara 2019. godine.

Riječ je o 33 studenta studijskog programa Fizička kultura i zdravi stilovi života i nastavi u okviru predmeta Tehnika i metodika skijanja.

Nastavu realizuju predmetni nastavnik prof. dr Rasid Hadžic, kao i saradnici u nastavi: mr Marina Vukotić, mr Marija Bubanja i mr Rajko Milašinović.

Nakon završetka drugog kursa iz oblasti skijanja studenti će biti u mogućnosti da realizuju škole skijanja sa početnicima, kako u okviru obrazovnog sistema tako i u sportskim organizacijama i klubovima.

U okviru ovog studijskog programa profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG nastoje da osposobe studente za rad u obrazovnom sistemu,  u sportskom sektoru, od kluba do saveza, u sportskim institucijama.

Takođe, studenti će tokom studija steći vještine kako da organizuju rekreativne programe na naučnim osnovama i prate njihove zdravstvene efekte. Potom, kako da rade sa djecom i omladinom u sportskim organizacijama, školicama sporta i drugim organizovanim sportskim grupama. Za njih se, na osnovu stečenih vještina, otvaraju mogućnosti i u okviru turističke privrede.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com