KAKAV JE OVO TENIS!? Novak u finalu Australije! Neka se spremi Nadal! - Volim Podgoricu

KAKAV JE OVO TENIS!? Novak u finalu Australije! Neka se spremi Nadal!

Novak Đoković demonstrirao je silu u polufinalu Australian opena protiv Luke Puja i zakazao novi novi blokbaster protiv Rafaela Nadala u meču za trofej u Melburnu.

Srpski teniser oduvao je sa terena nemoćnog Luku Puja i slavio u tri seta 6:0,6:2,6:2.

Đoković je bio dominantan, ni u jednom trenutku nije dozvolio rivalu da se razigra, a koliko je bio precizan dovoljno govori podatak da je u prva dva seta napravio samo dvije greške.

Puj nije bio ni sjenka igrača, koji je u prethodnoj rundi srušio dotad odličnog Miloša Raonića.

Đoković je držao konce igre od prvog do posljednjeg poena i pokazao da je tempirao formu za završnicu turniru.

Srbin će pokušati da osvoji sedmi trofej u Melburnu i postane rekorder u toj kategoriji, a dosad nikada nije izgubio finale Australian opena.

“Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u Melburnu. Sve je funkcionisalo kako treba, od prvog poena sam bio na visokom nivou. Luka je možda podbacio, ali on ima potencijal da bude među deset igrača i siguran sam da će biti sve bolji”, kazao je Đoković.

U nedjelju igra za rekordnu sedmu titulu na Australijan openu. I to protiv najvećeg rivala – Rafaela Nadala, sa kojim je 2012. godine u finalu Melburna odigrao jedan od najboljih mečeva u istoriji tenisa.

“Prvo, kupio bih kartu za taj meč. Igrali smo to nezaboravno finale, trajalo je šest sati, ali sada imamo super taj-brejk. Biće kraće, ali siguran sam da će biti još jedan veliki meč”, kazao je Đoković.

Prošle godine u ovo vrijeme bio je na pripremama za operaciju lakta, nakon eliminacije od Koreanca Čunga u osmini finala.

“Nije bilo očekivano da ću biti ovdje samo 12 mjeseci kasnije, ali vjerovao sam u sebe, znao sam da mogu. Ključ je da vjeruješ u sebe, u ono što radiš, to je najvažnije”, kazao je Đoković.

Pred njim je najveći izazov, duel protiv Rafaela Nadala, a teniski svijet će u okršaju dvojice velikana “bijelog sporta” moći da uživa u nedjelju od 9.30 po našem vremenu.

Volim Podgoricu/CdM

1 komentar

  1. I believe, to make the agents with references to: generic people will want a feeling of responsibility; middle-level workforce have each of those feelings of obligations but probably self-motivated; and additionally middle management of one’s businesses important might be the acknowledgement concerning numbers, as well as corporation obtain together with the advancement of employment center.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com