UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Mladić teško ranjen završio u Kliničkom i prijavio samoranjavanje! - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Mladić teško ranjen završio u Kliničkom i prijavio samoranjavanje!

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su ubistvo u pokušaju počinjeno krajem decembra prošle godine, koje je od strane oštećenog U.Đ. (25) iz Nikšića bilo prijavljeno kao samoranjavanje, i identifikovali i lišili slobode lice osumnjičeno za ovo krivično djelo, M.Z. (19) iz Nikšića.

Naime, Dežurnoj službi CB Nikšić je, 29.12.2018. godine, prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Nikšić da je u njihovu ustanovu dovezeno lice sa povredama nastalim usljed dejstva vatrenog oružja, te da se radi o U.Đ. koji je zadobio dvije prostrelne rane, opasne po život. U.Đ. je, usljed ozbiljnosti povreda, transportovan u Klinički centar u Podgorici, radi dalje hospitalizacije. U.Đ. je, u razgovoru sa policijskim službenicima, kazao da je navedene povrede sam sebi nanio, usljed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem.

Preduzimajući mjere i radnje na utvđjivanju okolnosti pod kojima je oštećeni zadobio navedene povrede, policijski službenici CB Nikšić su utvrdili da su navedene povrede nastale u pomoćnom objektu oštećenog. Po ovlašćenju državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, na licu mjesta od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj. Tokom vršenja uviđaja, na licu mjesta su pronađeni i izuzeti tragovi i predmeti koji su ukazivali na izvršenje navedenog krivičnog djela, a pronađeno je i 144 grama marihuane. Na osnovu međusobnog odnosa i položaja pronađenih tragova na licu mjesta, kao i prikupljenih obavještenja, utvrđeno je da kritičnom prilikom nije došlo do samopovrjeđjivanja oštećenog već da je navedene povrede zadobio upotrebom vatrenog oruža od strane drugog tada nepoznatog lica.

O svemu je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici koji je kvalifikovao taj događaj kao krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tokom sprovođenja operativnih i istražnih mjera i radnji u januaru ove godine, policijski službenici CB Nikšić su prikupili dokaze i kao lice osumnjičeno za izvršenje navedenih krivičnih djela identifikovali M.Z. On je bio u bjekstvu od izvršenja krivičnog djela i lišen je slobode juče, 27.01.2019. godine.

Juče su naime policijski službenici CB Nikšić, preduzimajući aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osumnjičenog M.Z, a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na pet lokacija u Nikšiću. Tom prilikom pretres je izvršen kako u objektima koje je koristio osumnjičeni M.Z, tako i u objektima njemu bliskih lica. Prilikom pretresa kuće koja je locirana u mjestu Granice, policijski službenici su pronašli osumnjičenog M.Z. i lišili ga slobode. Pretresom navedenog objekta pronađena je opojna droga ekstazi u količini od oko 105 grama.

O tome je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da mu se osumnjičeni M.Z, uz krivičnu krivičnu prijavu, sprovede na dalju nadležnost, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com