NEMA ZASTOJA: Atlas banka uredno isplaćuje sva lična primanja i socijalna davanja! - Volim Podgoricu

NEMA ZASTOJA: Atlas banka uredno isplaćuje sva lična primanja i socijalna davanja!

Atlas banka uredno isplaćuje svojim klijentima sva lična primanja, socijalna davanja, a takođe je deaktivirala minuse na plate i penzije, kako bi klijenti bili u mogućnosti da dobiju mjesečnu zaradu, kaže u razgovoru za Vikend novine Tanja Terić, privremena upravnica Atlas banke.

Prema riječima Terić, Banka ima dosta klijenata koji su zaposleni u javnom sektoru, državnim preduzećima, kao i kod privatnih lica i redovnost isplate njihovih primanja ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

“Na svim šalterima klijenti Banke mogu da podignu plate i penzije i sva druga lična primanja s tim što je limit po jednoj osobi 1.000 eura dnevno. Dakle, ako neko treba da primi 1.500 ili 2.000 eura, to može da uradi u roku od dva dana. Odluka o blagajničkom maksimumu od 1.000 eura uvedena je samo iz jednog razloga, da bi što više klijenata tokom jednog dana bilo opsluženo. Dakle, Banka servisira sve obaveze vezane za lična primanja iako je pod moratorijumom”, ističe Terić.

Problema nema ni u isplatama stranih penzija, kojih ima značajan broj. Ukoliko eventualno dođe do kašnjenja u isplatama od jednog ili dva dana, to može biti samo iz tehničkih razloga, nikako zbog likvidnosti Banke.

Privremena uprava je, kako ističe Terić, vodila računa i o zaposlenima u Atlas banci.

“Banka ima oko 200 zaposlenih. Uprkos naporima na racionalizaciji troškova privremena uprava je vodila računa da se ne ugroze zaposleni”, kazala je naša sagovornica.

Komentarišući produžetak moratorijuma, Terić kaže da je to bila opravdana mjera, kako bi se uspješno mogao završiti proces dokapitalizacije.

Terić podsjeća da je kao privremeni upravnik eminenata Atlas banke 16. januara donijela odluku o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećim akcionarima po osnovu

prava preče kupovine u obimu od 22.000.080 eura koji je podijeljen na 88.710 običnih akcija, pojedinačne nominalne vrijednosti 248 eura.

“Emisija će se smatrati uspješnom ukoliko se u roku od 35 dana od objavljivanja oglasa, dakle od 18. januara, uplati cjelokupan iznos. U roku od prvih 30 dana od oglasa svi akcionari Banke imaju pravo da upišu i uplate iznos koji je srazmjeran njihovom učešću u kapitalu Atlas banke. Podsjetiću da se rok od 30 dana računa od 19. januara i ističe tridesetog dana u 15 sati. Ukoliko akcionari u tom periodu ne uplate kompletan iznos, imaju mogućnost da u narednih pet dana upišu i uplate preostali iznos. Ovaj rok se računa 31. dana nakon objave oglasa i u tom periodu zainteresovani akcionari mogu dobiti informacije o količini kupljenih, odnosno količini preostalih akcija raspoloživih za prodaju u prostorijama Atlas banke (Ul. Vaka Đurovića bb Podgorica), te upisati i uplatiti preostale akcije”, kaže Terić.

Centralna banka je 7. decembra prošle godine donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas banci. Početkom januara Savjet CBCG razmotrio je izvještaje privremenih upravnika u Atlas i IBM banci o finansijskom stanju i uslovima poslovanja, te ocijenio da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno.

Vikend novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com