SIMOVIĆ: Knežević je uništio sve čega se dohvatio, njegovi radnici su na RUBU EGZISTENCIJE - Volim Podgoricu

SIMOVIĆ: Knežević je uništio sve čega se dohvatio, njegovi radnici su na RUBU EGZISTENCIJE

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović danas je, gostujući na Radiju Crne Gore, i odgovarjući na pitanja slušalaca, rekao da je odbjegli Duško Knežević “uništio ve čega se dotakao”.  On se osvrnuo na fabriku vode Lipovo, gdje radnici, po njihovim tvrdnjama već dvije godine nisu primili plate.

-Imamo zapuštene i napuštene pogone, i slične slike kao u LIpovu su, ne samo u Kolašinu, nego i u fabrici elektroda, kao i bolnici u Meljinama, da ne pričamo o slici u Staklenicima u Golubovcima. Sve te slike pokazuju domaćinski i preduzetnički odnos vlasnika. Iste slike svega čega se on dotakao, ocijenio je Simović.

Vlada se, kako je rekao, mora baviti tim pitanjima i već je planirao radnu posjetu opštini Kolašin i najavio je da će tom prilikom obići i fabriku vode u Lipovu.

-Mogu da pretpostavim kako to izgleda. Fabrika je u stečaju, radnici nemaju primanja, ne uplaćuju im se doprinosi…Stečaj je uveden još u februaru ove godine, a imam informacije da je, koji mjesec prije uvođenja stečaja, vlasnik prenio vlasništvo nad opremom i fabrikom na Atlas banku. Moraćemo tražiti rješenje, radi uposlenih, njihovih porodica, radi fabrike i potrebe da valorizujemo te resurse. Tražićemo rješenje u dobroj komunikaciji sa nadležnom insitutucijom – Privrednim sudom i stečajnim upravnikom, rekao je potpredsjednik Simović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com