PORTAL VIJESTI PONOVO NA UDARU HAKERA: Zbog tekstova o korupciji režima pokrenut napad neviđenih razmjera, MAJE poziva EU da reaguje - Volim Podgoricu

PORTAL VIJESTI PONOVO NA UDARU HAKERA: Zbog tekstova o korupciji režima pokrenut napad neviđenih razmjera, MAJE poziva EU da reaguje

Portal medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore – www.vijesti.me nakon 20 dana, ponovo je predmet hakerskih DDoS napada, koji je ovog puta po obimu neuporedivo veći od napada koji su se dešavali prije tri sedmice, a koji za cilj ima obaranje portala Vijesti i cjelokupne njegove infrastrukture, kaže se u saopštenju Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope (MAJE).

Prema informacijama dobijenim od IT stručnjaka iz razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), organizovanje ovako složenog hakerskog napada, ogromnog obima, zahtjeva velika sredstva koja se mjere desetinama hiljada evra.

 

Imajući u vidu količinu sredstava potrebnih za organizaciju ovakvog napada, te činjenicu da je prilikom prethodnih DDoS napada jasan cilj bio da se spriječi publikovanje podataka o potencijalnoj političkoj korupciji u koju je umiješan vrh vladajuće partije, nesporno je da postoji ponovni interes da se po svaku cijenu ugasi portal Vijesti.

Portal Vijesti, koji je ubjedljivo najznačajniji i najčitaniji u Crnoj Gori, kao i jedan od najznačajnijih u regionu i pored ovakvih brutalnih hakerskih napada, uspijeva da kontinuirano informiše građane o ključnim problemima, uključujući i gore pomenutu političku korupciju.

Nakon poslednjih napada, koji su se desili prije tri sedmice, Vijesti su sve relevantne informacije prosledile nadležnim državnim organima, ali do danas nije bilo ama baš nikakvih pomaka u otkrivanju počinilaca i nalogodavaca napada.

Kako je trenutno na sceni, očigledno, još jedan pokušaj gašenja portala Vijesti, kroz veoma skupu hakersku operaciju koju crnogorske službe ne žele da rasvijetle, pozivamo Evropsku uniju da reaguje i da zatraži od crnogorskih institucija sistema da obezbijede slobodu izražavanja i objektivno informisanje javnosti, kaže se u saopštenju koje potpisuje izvršni direktor MAJE Vuk Maraš.

1 komentar

  1. It makes the Aliens soldiers in an Invasion Mission – the action is non-stop adrenaline flowing – Characters are believable and likable – It takes you for a non-stop ride from beginning to end.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com