STAJOVIĆ: Zeta OVE GODINE dobija srednju školu i veliku sportsku dvoranu (FOTO) - Volim Podgoricu

STAJOVIĆ: Zeta OVE GODINE dobija srednju školu i veliku sportsku dvoranu (FOTO)

Povodom proslave 8. februara, Dana opštine u okviru Glavnog grada-  Golubovci, danas je  održana svečana sjednica Skupštine opštine.

Goste  je u ime domaćina pozdravila predsjednica opštine, Tanja Stajović, istakavši da je pred njima puno izazova i planova, čijom će realizacijom Zeta biti ljepša  i prilagođenija potrebama građana.

Poručila je da je Opština Golubovci u prethodnoj godini veliku pažnju usmjerila ka najosjetljivijoj kategoriji društva, pa je u novembru prošle godine započet niz projekata poput izgradnje Dnevnog boravka za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom, pokretanja inicijative o otvaranju ambulante u Ponarima saradnji sa Prijestonicom Cetinje.

“Pred nama je još puno izazova, još mnogo projekata i planova kojima ćemo se posvetiti u narednom periodu, koji će učiniti da Zeta bude još ljepša, još prilagođenija potrebama naših građana, kako bismo opravdali povjerenje koje nam je ukazano. Zeta će u ovoj godini dobiti srednju školu, koja će u septembru primiti svoje prve srednjoškolce i veliku sportsku dvoranu u okviru nje, radićemo na projektu Centralnog groblja sa kapelom, kao još jednom dugo očekivanom projektu, nastaviti rekonstrukciju putnog pravca Golubovci-Mataguži, i mnogih drugih planova i projekata koji će kroz valorizaciju poljoprivrednih, saobraćajnih, turističkih i sveukupnih ekonomskih potencijala ovu sredinu još više unaprijediti”, zaključila je Stajović.

Ona je odala zahvalnost i počast generacijama koje su prije nas svojim radom i zalaganjem doprinijele da Zeta bude ono što je danas – mjesto za život po mjeri čovjeka.

“Naš zadatak je da Zetu, uz pomoć znanja i mudrosti starijih, predamo budućim generacijama kao još bolju, ljepšu i uređeniju. Dan koji danas obilježavamo predstavlja istorijsku prekretnicu za zetski narod i život u Zeti, datum kada se, prije 140 godina, Zeta našla pod okrilje slobodne crnogorske države”, istakla je Stajović.

Sa ciljem da se zadrži korak sa savremenim načinom života kroz kontinuitet ulaganja u ovu sredinu i kapitalne investicije koje su realizovane, Zeta je dobila ljepše lice a uz to sačuvala svoj duh i tradiciju. Kako bi stvorili još povoljnije i uređenije uslove za život na svim poljima, u prethodnoj godini realizovani su i započeti brojni kapitalni projekti.

“Godinu za nama obilježila su  2 važna projekta –  završetak posljednje dionice obilaznice oko Golubovaca i izgradnja prvog dijela puta Golubovci – Mataguži, saobraćajnica koje su od velikog značaja ne samo za područje Zete, već i na nivou države.  Pored toga, rekonstruisali smo, asfaltirali i osvijetlili više kilometara lokalnih puteva, i na taj način unaprijedili lokalnu putnu infrastrukturu. Nastavili smo i sa aktivnostima na poboljšanju vodosnabdijevanja, kako bi u što kraćem roku svim zetskim domaćinstvima omogućili da imaju priključak na vodovodnu mrežu”, dodala je Stajović.

U cilju zaštite životne sredine početkom prošle godine otvoreno i prvo reciklažno dvorište na teritoriji Zete, a započeta je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranjini koji će doprinijeti zaštiti Skadarskog jezera od zagađenja komunalnim vodama.

Cdm

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com