UPRAVA POLICIJE: Vijesti nisu zvanično prijavile hakerske napade - Volim Podgoricu

UPRAVA POLICIJE: Vijesti nisu zvanično prijavile hakerske napade

Apsolutno je netačno da su službenici Uprave policije zaprimili zvaničnu prijavu od “Vijesti” po procedurama podnošenja prijave, saopšteno je večeras iz Uprave policije.

Oni su reagovali na odgovor izvršne direktorice “Vijesti” Marijane Kadić Bojanić premijeru Crne Gore, Dušku Markoviću u kome je ona navela da nije tačno da hakerski napadi na “Vijesti” nisu prijavljeni, kao i da je lično ona obavjestila direktora Uprave policije i ministra unutrašnjih poslova o napadima.

“Prijavom se shodno zakonu ne smatra telefonski razgovor sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom Uprave policije. Prijavom se smatra, shodno zakonu, prijavljivanje događaja ovlašćenom policijskom službeniku, što ministar i direktor nisu, u pisanoj formi ili drugoj formi uz sačinjavanje službene zabilješke”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da i pored svega toga što nije bio u obavezi da to uradi, već je mogao da uputi na podnošenje prijave, direktor Uprave policije je, nakon razgovora sa direktoricom “Vijesti”, odmah dao nalog službencima Sektora kriminalističke policije – Grupe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Službenici ove Grupe su odmah nakon naloga direktora preduzeli aktivnosti, obavijestili tužioca i stupili u kontakt sa urednikom “Vijesti” navedenig datuma, 12.01.2019. godine. Službenici ove Grupe su odmah od urednika “Vijesti” tražili da dostave policiji zvaničan izvještaj o napadima koji između ostalog sadrži i IP adrese iz država iz kojih su izvršeni hakerski napadi jer je bez toga nemoguće utvrditi odakle tačno hakerski napadi dolaze, što su “Vijesti” tek danas, nakon inististiranja službenika ove Grupe u dva navrata, uradile. Preduzimaju se sve aktivnosti iz naše nadležnosti na rasvjetljavanju događaja”, kazali su iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com