DUŠKO PONOVO PISAO DUŠKU: Saznajte šta je Knežević poručio Markoviću! - Volim Podgoricu

DUŠKO PONOVO PISAO DUŠKU: Saznajte šta je Knežević poručio Markoviću!

Nakon što je juče premijer Duško Marković odgovorio na pismo predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića u kome mu je poručio da nadležni treba da rade bez pritisaka, koji su u ovom slučaju izloženi neprimjerenoj kampanji Atlas grupe, pojedinih medija i partija, Knežević je ponovo reagovao.

Reagovanje Kneževića prenosimo integralno:

Poštovani g. Markoviću, poslije pet pisama prvi put dobijam odgovor.  Obavještavao sam vas prvo o blokadi sredstava klijenata Atlas banke od  strane tužilaštva, zatim o situaciji u Meljinama i našoj namjeri da  izvršimo poravnanje. Prilikom slučajnog susreta na konferenciji u Budvi  ste mi rekli da ne zatežem i da požurim sa predlogom kompenzacije za  Meljine kako bi se izmirila dugovanja prema državi i kako bi dio  kapitala poslužio za dokapitalizaciju Atlas banke. Ja sam svoje uradio,  ali se neko umiješao.

G. Markoviću, da je Crna Gora pravna država, kako vi kažete, ne bi se  moglo desiti pravno nasilje uoči i nakon uvođenja privremenih uprava u  Atlas i IBM banku, sa ciljem da se tim bankama nanese nenadoknadiva  šteta. Ona u ovom momentu iznosi oko 80 miliona eura. Zbog gaženja  zakona podnijete su krivične prijave protiv guvernera CBCG Radoja Žugića  i njegovih činovnika koje je poslao u naše banke.

Da je Crna Gora pravna država ne bi se moglo desiti da Privredni sud u  Meljine Kompleks DOO, čija imovina vrijedi 50 miliona, uvede stečaj zbog  19.000 eura. Ne bi se moglo desiti da Privredni sud ne uvaži stav  Apelacionog suda da nema osnova za uvođenje stečaja. Ne bi policija i  tužilaštvo mogli da maltretiraju zaposlene u Atlas banci, Atlas Grupi i  A1 televiziji i da sprečavaju isplatu plata.

Da je Crna Gora pravna država ne bi opet taj isti Privredni sud, odnosno  njegov predsjednik Blažo Jovanić kao najamnik prve familije i nihov  glavni egzekutor, mogao da oduzme Atlas banci 15,2 miliona eura i  ekspresno ih prebaci na račun u Prvoj banci. Poznato vam je da je to  uradio opet suprotno presudi Apelacionog suda, na osnovu nepostojece  garancije i za račun jednog od inostranih partnera prve familije.

Riječ je o azerbejdžanskom ministru Kamaladinu Hajdarovu, koji je  vlasnik kompanije Kaspia. Ta kompanija se, kao što ste imali prilike da  vidite, pominje u britanskim medijima zbog ubistva novinarke na Malti  koja je istraživala pranje para iz Azerbejdžana u toj zemlji. U  dokumentima koje je objavio Vikiliks on je označen kao osoba koja drži  šverc cigara i alkohola sa Iranom.

Da je Crna Gora pravna država ne bi Duško Knežević bio meta istrage zbog  tih 15,2 miliona, niti bi Specijalni državni tužilac mogao već više od  pola godine da drži u blokadi preko 80 miliona eura naših klijenata. I  to klijenata koji posluju preko Atlas banke na međunardnom tržištu, sa  eminentnim kartičnim asocijacijama kao što su Visa, Master Card i Union  Pay.

G. Markoviću, na moju žalost Crna Gora nije ni blizu pravne države. Crna  Gora je samo okvir za notorni kleptokratski sistem kojim rukovodi prva  familija. U Crnoj Gori su najvažnije institucije zarobljene. Hobotnica
kontroliše Privredni sud, Centralnu banku, Specijalno državno tužilaštvo  i Javni servis.

Glava kleptokratskog sistema je umiješana u svaku privatizaciju. Nijedna  strana investicija ne može da se realizuje ako on ne dobije svoj dio.  Osim investicija, on vodi i spoljnu politiku. Bili ste učesnik  zajedničkih sastanaka u vili Atlas u Zeti, kada smo primali međunarodne  investiture. Znate da posjedujem snimke sa tih sastanaka i znate zbog
kojih okolnosti su ti investitori onemogućeni da sarađuju sa Crnom  Gorom.

G. Markoviću, da je Crna Gora pravna država u njoj ne bi bila moguća  Limenka, toliko nerasčišćenih ubistava, ne bi ulice Podgorice ličile na  ulice Čikaga iz 30-tih godina prošlog vijeka, ne bi narko klanovi vodili  glavnu riječ i ne bi u svim obračunima na Balkanu tragovi vodili do  ljudi iz Crne Gore.

Ipak, Specijalni tužilac upire prstom u mene, koji sam Crnoj Gori donio  tolike investicije i međunarodne kontakte. Katniću sam problem ja koji  sam neumorno radio na promociji Crne Gore, u šta ste imali prilike da se  uvjerite u Vašingtonu kada smo primljeni u NATO, prilikom prijema koji  je organizovao potpredsjednik SAD, g. Pens. Možda je ta međunarodna  eksponaža i bila inicijalna kapisla za napad na mene.

Šta je posljedica? Obznanjivanje svijetu da u Crnoj Gori ne postoji  pravna sigurnost, da stoga nije pametno investirati u Crnu Goru jer  ničija imovina nije sigurna i jer očito ovdje ne postoje zakoni nego  nasilje. Sve što vrijedi jednog dana će završiti kao vlasništvo prve  familije. Kakva je to poruka g. Markoviću i to u trenutku kada putem
ekonomskog državljanstva, na kojem smo toliko radili, pokušavamo da  privučemo nove investitore?

Optužujete mene i Atlas Grupu da preko medija vršimo pritisak na  institucije sistema. Obavještavam vas da od počinjem saradnju i sa  stranim medijskim kućama, kojima ću iznijeti sve zločine koji vaš partijski šef i sadašnji predsjednik države napravio.

G. Markoviću, ponekad i ja popijem čaj od nane, iako znam da nije  pretjerano ljekovit. Imate istorijsku ulogu da budete ličnost koja će  raskrstiti sa prošlošću, korumpiranim i atrofiranim dijelom DPS-a i da  napravite čistu partiju bez tereta prošlosti. Postojeća nas sve tjera u  propast i prijeti da uništi ekonomiju i budžet Crne Gore, koji je i sada
na staklenim nogama. Molim vas da budete svjesni rizika u kojem se Crna  Gora i njen narod nalaze.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com