Home / PG INFO / Aktuelno / NE ZNA SE KOLIKO TAKSISTA IMA U PODGORICI: Sindikat traži broj izdatih licenci
Foto printscreen/TV Vijesti

NE ZNA SE KOLIKO TAKSISTA IMA U PODGORICI: Sindikat traži broj izdatih licenci

Podatke koliko je licenci za obavljanje taksi prevoza izdato taksistima od jula 2017. godine do početka februara ove godine od Sekretarijata za saobraćaj tražio je Strukovni sindikat taksista Crne Gore. Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović za Dan kaže da su se na ovaj korak odlučili zato što sumnjaju da je izdato više licenci nego što je to potrebno.

“Tražili smo spisak koliko je i kome su od jula 2017. godine pa da početka februara ove godine izdali licence. Od jula 2017. godine počelo je izdavanje TX tablica a svi oni koji ih nijesu imali smatrali su se nelegalnim taksistima”, naveo je Pavlović.

On navodi da je po programu organizovanja taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada za 2017. godine optimalan broj taksi vozila u Podgorici bio 972.

“Mi za prošlu godinu nemamo podatak koliko je izdato licenci. Oni su dužni da u decembru svake godine donesu program za narednu godinu koji će precizirati koliki je optimalan broj taksista. Međutim, taj program za prošlu godinu ili nije donijet ili mi nemamo podatak. Sumnjamo da je izdato više licenci nego što je to potrebno. Zbog toga tražimo podatke i Sekretarijat ima rok od mjesec dana da nam ih dostavi”, rekao je Pavlović.

Pavlović dodaje da su tri puta obraćali i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Iz MUP-a smo dobili odgovor da oni izdaju TX tablice na osnovu papira koje dobiju od nadležnih organa”, naveo je Pavlović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *