Home / NOVOSTI / Društvo / TEKST HRVATSKOG KOMENTATORA ZAPALIO REGION: Zvezdaši, izvinite, nemojte nikad biti kao mi! Gospodo političari, SRAM VAS BILO, ovo ste sve vi ZAKUVALI!

TEKST HRVATSKOG KOMENTATORA ZAPALIO REGION: Zvezdaši, izvinite, nemojte nikad biti kao mi! Gospodo političari, SRAM VAS BILO, ovo ste sve vi ZAKUVALI!

Poznati hrvatski sportski komentator Neven Cvijanović zgrožen je incidentom koji se u nedjelju dogodio na splitskoj rivi, kada su hrvatski hiligani napali vaterpoliste Crvene zvezde.

Tekst koji je napisao za portal “Sportklub“ definitivno će odjeknuti regionom.

Prenosimo vam dio komentara hrvatskog novinara, koji je bez ustezanja iznio svoj stav.

“Moram nešto o ovome reći, pa kud puklo da puklo, kome se sviđalo ili ne sviđalo. Prije svega, jako me je sramota. Vjerovatno vam je poznat taj osjećaj kad se istinski sramite, kao da ste upravo vi jedini i isključivi krivac za sve. Kao da sam ja bio taj moron koji je udario te momke na splitskoj rivi, kao da je moja ruka potjerala tog jadnog mladića u more i kao da sam ja lično taj kreten koji je vikao “četnik”. I to je zanimljivo, čak sam više vremena proveo razmišljajući o tom najnižem stupnju čovjekovog pretka koji viče iz gomile, nego o toj čovjekolikoj hordi koja tuče. Mislim da se taj “junak” koji huška s tobože neprimjetnim “četnik” nalazi na nižoj ljestvici razvoja od onog koji podiže ruku na sportiste koji su u posjeti njegovom gradu, koji bi trebali iz njega ponijeti lijepe uspomene.
Reći će kako je ovo izolovan slučaj u jednom prilično uređenom društvu i kako ne može grad i država biti taoc male grupe neotesanih. Ali, je li zaista tako? Je li zaista istina da država i društvo sa ovim nemaju nikakve veze. Ajmo jednom da pogledamo sami sebe u lice i kažemo istinu… Pa nije baš tako.

Možda bih otišao predaleko ako bih rekao da država sponzoriše ovakve činove, ali sasvim je sigurno da malo toga radi da do njih ne dođe. Sami ste, gospodo političari, ovo sve zakuvali! Svi vaši sitnopolitički govori i prozivanja vraćaju nam se kao bumerang. Namjerno nisam napisao “vraćaju VAM se” jer vi ste srećni ako status “quo” potraje, vi se zadovoljno smješkate kad pravi Hrvati mlate četnike. Zadovoljno trljate ruke kad se mrze Srbi, Hrvati, Albanci, muslimani… Srećni ste kad ljude tuku usred bijela dana na splitskoj rivi.

Na žalost, tako je kako je i ništa se, barem u bližoj budućnosti, neće promijeniti. Barem dok još nekoliko generacija ne odraste, ako se i onda nešto promijeni. Svaka čast tim Splićanima koji su pružili ruku tom dečku koji je iz mora vikao da je Crnogorac i da nije Srbin. Svaka čast na pomoći, ali tragikomična je ta scena. Veliki i teški crnjak, a opet i nevjerovatno montipajtonovski komad. Pesimista sam, baš sam jebeno nezadovoljan i nesrećan zbog  činjenice da se ništa nije promijenilo i da se verovatno ništa neće promijeniti.

Ja sam Crnogorac, nisam Srbin, vikao je napadnuti vaterpolista iz mora: Napadači ga nazivali četnikom

“IPAK JE CRNOGORAC ČETNIK!” Novi detalji HAOSA U SPLITU, građani pomagali Zvezdinom golmanu, a on BACIO MAJICU zbog bezbjednosti (VIDEO)

Na kraju, dragi sportisti, vaterpolisti Crvene zvezde, ako vam to nešto znači, ja vam se izvinjavam. Oprostite na našem negostoprimstvu, oprostite na našoj neukosti i uskogrudnosti. Molim vas, nemojte s vi prema nama ponijeti ovako kao što smo mi prema vama”, poručio je priznati hrvatski sportski komentator.

Podsjetimo,  Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u nedjelju u centru Splita.

cetnik

Četvorica igrača sjedjela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obilježjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče.

Zbog ovog incidenta utakmica Mornar – Crvena zvezda je otkazana.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *