Huliganima iz Splita prijeti kazna do 12 godina zatvora - Volim Podgoricu

Huliganima iz Splita prijeti kazna do 12 godina zatvora

Splitska policija privešće trojicu mladića koji se sumnjiče da su u subotu oko 13 sati na splitskoj Rivi učestvovali u napadu na trojicu vaterpolista Crvene zvezde, piše “Slobodna Dalmacija”.

Oni se terete za kazneno djelo razbojništva uz upotredbu opasnog oruđa, sumnjiče se i za pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede iz mržnje.

Za prvo djelo zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora dok je za drugo djelo određena kazna od jedne do osam godina.

Trojica mladića terete se da su, po dogovoru i planu, zajedno s još nekoliko nepoznatih osoba bez razloga i povoda napali Aleksandra Kralja, Miloša Maksimovića i Dušana Vasića koji su kao gosti sjedjeli u bašti jednog kafića.

Napali su ih, prema prijavi, zbog toga jer su na njima uočili klupska obilježja, te su bez ikakvog upozorenja izudarali Kralja i Vasića šakama, nogama, palicama i drugim predmetima u tijelo i glavu tražeći od njih da predaju odjeću sa klupskim obilježjima.

Nazivali su ih četnicima i prijetili da će ih zaklati.

Maksimović i Vasić uspjeli su da pobjegnu iako su napadači trčali za njima. Kralj je, pak, skočio u more zbog straha za vlastiti život.

S obale su nastavili da prijete Kralju da će ga zaklati i dalje su tražili njegovu klupsku odjeću, pa im je on dao majicu i trenerku. Nakon što su se domogli plijena, a prije dolaska policije, napadači su pobjegli.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com