PODACI UPRAVE POLICIJE: Osam silovanja prijavljeno za 11 mjeseci - Volim Podgoricu

PODACI UPRAVE POLICIJE: Osam silovanja prijavljeno za 11 mjeseci

U Crnoj Gori je za 11 mjeseci prošle godine registrovano osam krivičnih djela silovanje, saopšteno je iz Uprave policije. Kako navode, kada se sagleda period od prethodnih pet godina, krivičnih djela silovanje najmanje je počinjeno 2016. godine kada su registrovana dva, a najviše 2017. kada je registrovano deset krivičnih djela silovanje.

Uprava policije je, kako su rekli agenciji Mina, 2013. godine registrovala četiri krivična djela silovanje, a 2014. i 2015. godine po pet. Navodi se da je policija za period od 11 mjeseci prošle godine registrovala osam krivičnih djela silovanje.

Iz policije su objasnili da je jedno od osam krivičnih djela bilo po nepoznatom počiniocu, koji je kasnije identifikovan i djelo je rasvijetljeno, dok je za ostalih sedam osumnjičeno lice bilo poznato.

– U navedenom periodu kao izvršioci krivičnih djela silovanje nijesu registrovani maloljetnici. U svim registrovanim slučajevima počinioci ovih krivičnih djela su procesuirani nadležnom tužilaštvu – naveli su iz Uprave policije.

Crnogorsko zakonodavstvo za silovanje propisuje maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, ali ta sankcija nikada nije izrečena. Prema podacima nadležnih institucija, prosječna kazna koja se izriče za krivično djelo silovanje je tri godine. Imajući u vidu takvu kaznenu politiku, lako se može izvući zaključak da se veće kazne određuju za nanošenje teških tjelesnih povreda u fizičkom obračunu nego za jedan gnusni čin kao što je silovanje.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com