Podgorica dobija polupodzemne kontejnere - Volim Podgoricu

Podgorica dobija polupodzemne kontejnere

Izvršna direktorica ’’Čistoća’’ d.o.o. Daca Popović i direktorica ’’Alegrina NS’’ d.o.o. Gordana Božić, potpisale su danas Ugovor o donaciji komunalne opreme.

Ovim Ugovorom kompanija Alegrina NS, koja je zastupnik kompanije Molok iz Finske, donirala je dva polupodzemna kontejnera MOLOK DOMINO, kapaciteta 5m³. Svaki kontejner opremljen je sa dvije vreće (jedna za suvu, a druga za mokru frakciju) i drugom potrebnom opremom za odvajanje ove dvije frakcije.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 10.600,00 eura, a isporuka kontejnera očekuje se u roku od 30 dana.

U toku su radovi na određivanju lokacija za montažu ovih posuda, a planirano je da iste budu u centru grada.

Domino polupodzemni kontejneri predstavljaće novitet u odnosu na do sada postavljane polupodzemne kontejnere, a zasigurno će poboljšati i osavremeniti osnovnu djelatnost Društva.

Ove posude će, s obzirom da sadrže dvije vreće, istovremeno predstavljati i početak implementacije projekta odvojenog sakupljanja otpada.

Tako će u jednoj vreći – ‘’suva’’ frakcija, biti omogućeno odlaganje papira, kartona, plastike, metala i/ili stakla; a u drugoj ‘’mokra’’ frakcija odlagaće se sve vrste komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada, ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com