Udarali su nas metalnim štanglama i palicama, crnogorski golman: Da nisam skočio u more, ubili bi me - Volim Podgoricu

Udarali su nas metalnim štanglama i palicama, crnogorski golman: Da nisam skočio u more, ubili bi me

Huligani su na gradskoj rivi u Splitu napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde, golmana Aleksandra Kralja, koji se spasao skokom u hladno more, Dušana Vasića i Miloša Maksimovića. Zbog toga je otkazana utakmica 13. kola regionalne Triglav lige crveno-bijelih sa domaćim Mornarom.

Napad se dogodio oko 13.40 kada su petorica huligana počela sa provokacijama i uzvikivanjem uvreda (“Četnici”) na račun igrača Crvene zvezde Aleksandra Kralja, Dušana Vasića i Miloša Maksimovića. Vaterpolisti su sjedjeli na kafi, a huligani su tražili od njih da skinu trenerke na kojima su bile klupske oznake. Kada to oni nisu uradili, počeli su da ih biju i odguruju, tako da je golman Aleksandro Kralj skočio u hladno more kako bi se spasao.

Za “Novosti” je nekoliko svjedoka ovog nemilog događaja reklo da je napad hiligana bio brz i neočekivan, da su bili izrazito agresivni i uputili beogradskim sportistima niz uvreda i prijetnji. Spominjala se i Srbija, vređani su i srpski političari, a vateroplisti su, osim jednoga, nekako uspjeli da odu prema Dioklecijanovoj palati.

– Ja nisam Srbin, ja sam Crnogorac – vikao je Kralj i nije htio da izađe iz mora dok nije stigla policija. Kralju je policija ponudila da ga hitno odvede do liekara, na šta on nije pristao.

Željka Radošević iz splitske policije potvrdila je da policajci koji su izašli na teren nisu ustanovili povrede kod sportiste, a sva trojica su splitskoj policiji opisali šta se dogodilo.

– Da nisam skočio u more, ubili bi me – rekao je Kralj u policiji.

Prije tog događaja vaterpolisti su šetali Splitom i nije bilo nikakvih incidenata. Nevjerovatna je bila i reakcija nekih stanovnika Splita koji su nakon incidenta i pokušaja da se iz mora izvuče nesrećni vaterpolista, uzvikivali: “Pusti, on je ipak četnik”. U trenutku kada je izlazio iz mora, Kralj je skinuo majicu kluba i bacio je u more, te ostao u sivoj potkošulji. Na vanrednoj konferenciji za medije VS Srbije i Crvene zvezde, istaknuto je da je najvažnije da su svi igrači živi, a i da će ubuduće morati da se obezbijedi veća sigurnost igrača.

– Sjedjeli su u kafiću, u civilnim jaknama, ispod kojih su imali klupske majice. Ono što sam saznao jeste da je konobar primijetio da Maksimović nosi majicu sa Zvezdinim obilježjima i pitao šta to ima na sebi. Miloš mu je odgovorio da je to klupska majica, na šta mu je ovaj odbrusio: “Nećeš ti meni…” Hteli su da napuste kafić, ali su ih napali. Kralj je udaren nekoliko puta u glavu, Vasić više puta u potiljak, a Maksimović metalnom štanglom u nogu. Huligani su imali štangle, drvene palice, noževe. Prijetili su klanjem. Kralj se spasao zahvaljujući dobronamernim građanima. I mi smo im zahvalni što su zaštitili naše igrače – prenosio je utiske ekipe iz Splita juče na presu direktor Crvene zvezde Igor Milojević.

Policija je počela potragu za huliganima, a građani tvrde da to ne bi trebalo da bude težak posao jer postoje i brojni snimci napada. Huligani su prije nego što su se razbježali uzeli trenerku jednog od vaterpolista, koji ju je odbacio da ne dođe do još većih problema.

– Bio sam u Zvezdi i kada je igrala velike utakmice. Na finalu Lige šampiona, 2013. na Banjici, pred 6.000 navijača igračima dubrovačkoj Juga nije falila ni dlaka sa glave. Mi nikad ne bismo dozvolili da neki igrač doživi poniženje kao Kralj. Zato sam ponosan na Beograd, Srbiju. Pa, igrači Mornara su na Dorćolu igrali u kupaćim gaćama na kojima je pisalo “Torcida”, pa ih niko nije napao. Jedino je bilo verbalnih dobacivanja – naglasio je Milojević,prenose Novosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com