Demokratski front ruši vlast u Herceg Novom? - Volim Podgoricu

Demokratski front ruši vlast u Herceg Novom?

Demokratski front će srušiti vlast u Herceg Novom i inicirati vanredne lokalne izbore u toj opštini ukoliko predsjednik opštine iz Demokrata Stevan Katić ne vrati na posao potpredsjednicu Nove Simonidu Kordić, saznaje Pobjeda.

“Čekamo da predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić poništi nelegitimnu odluku o razrješenju Simonide Kordić sa funkcije šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju, koju je u Katićevom odsustvu donio potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste. Ukoliko se to ne desi, iniciraćemo skraćenje mandata parlamenta i vanredne izbore”, kazao je za Pobjedu izvor iz vrha Demokratskog fronta.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je tokom prošle sedmice boravio u Americi, juče nije želio da da izjavu povodom razrješenja Kordić i stanja u koaliciji. Rekao je kratko “da će se oglasiti po tom pitanju kada sagleda situaciju”.

Potpredsjednica Nove kojoj je ukinuto radno mjesto, Simonida Kordić, kazala je u izjavi za Pobjedu da očekuje poništenje odluke Konjevića.

“Neka se niko ne trudi da podmeće Frontu rušenje koalicije u Herceg Novom, jer smo uvijek bili i bićemo faktor očuvanja stabilne vlasti. Neka Novska lista objasni za čiji račun povlači ovakve poteze, koji ugrožavaju opstanak vlasti u Herceg Novom”, kazala je Kordić, dodajući da očekuje da će Katić poništiti odluku koja je donesena u njegovom odsustvu.

Kriza vlasti u Novom nastala je kada je 5. februara donesena odluka o izmjeni i dopuni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika opštine, koju je potpisao potpredsjednik opštine Miloš Konjević.

“Moja odluka o promjeni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika je zakonita, uz sva ovlašćenja predsjednika Stevana Katića i ako će da se ruši vlast u Novome zbog te odluke, onda bolje da nije ni formirana”, rekao je Konjević nakon donošenja odluke.

Pobjeda

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com