Drago Pajković bio u stanju afekta kada je nožem napao insprektora Drobnjaka - Volim Podgoricu

Drago Pajković bio u stanju afekta kada je nožem napao insprektora Drobnjaka

Drago Pajković bio je u stanju afekta razdraženosti srednjeg inteziteta kada je 10 novembra 2017. godine napao inspektora Marka Drobnjaka. To je u Višem sudu saopštio vještak neuropsihijatar Stanko Milić.

Milić je kazao da je afekat razdraženosti srednjeg intenziteta uzrokovan fizičkim konfliktom između okrivljenog i oštećenog, a tome je dodatno doprinijela struktura ličnosti okrivljenog sa poremećajem kognitivnih funkcija kao i svojstva emocionalno nestabilne ličnosti.

Prema izvodu iz kaznene evidencije, Pajković je osuđivan za osam krađa, četiri teške krađe i razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelima falsifikovanje isprava i prevara.

Napadu na inspektora prethodio je napad na Branku Kruščić.

Kako se navodi u optužnom aktu, Pajković je kritičnog dana upotrebom sile od oštećene Kruščić u blizini radnje “Cotton” oduzeo novčanik, zatim pobjegao prema Gintašu.

Kod solitera koji se nalaze iznad Gintaša sustigao ga je inspektor Drobnjak, nakon čega je pokušao da mu stavi ruke na leđa, međutim, optuženi Pajković izvadio je nož i dva puta ubo oštećenog Drobnjaka, u predjelu lijeve butine i lijevog koljena. Nakon toga je pobjegao, ali policijski službenici uspjeli su brzo da ga uhvate.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com