Lideri DF-a mogu van Podgorice - Volim Podgoricu

Lideri DF-a mogu van Podgorice

Kako se nezvanično saznaje, Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici ukinulo je mjeru zabrane napuštanja boravišta liderima Demokratskog frotaAndriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koju im je izrekla sudija tog suda Suzana Mugoša.

Ona je tu mjeru donijela prošle nedjelje, a u rješenju je pisalo da ukoliko optuženi prekrše mjeru može da im se odredi pritvor i da će mjera nadzora trajati dok za to bude postojala potreba.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević uputio je molbu Višem sudu da mu dozvoli napuštanje glavnog grada kako bi mogao da obavlja svoju poslaničku funkciju. On je optužio sudiju tog suda Suzanu Mugošu da se brutalno stavila na stranu vladajuće političke partije, koja u političkoj organizaciji koju on predstavlja vidi glavnog protivnika.

– Vjerujem da Vam je u ove dvije i po godine sudskog procesa za tzv. državni udar poznata nesporna činjenica da sam predsjednik parlamentarne stranke, a samim tim i poslanik u Skupštini Crne Gore, koji uprkos apsurdnoj dužini sudskog procesa, vjerovali ili ne, ima obavezu da obavlja svoje partijske i poslaničke aktivnosti. Najnovijim rješenjem, iako nijesam prekršio nijednu dosadašnju mjeru nadzora, ne samo što ste ugrozili pretpostavku moje nevinosti i pravo na obavljanje poslaničke funkcije, već ste, što je skandalazno, najavili i osuđujuću presudu u montiranom političkom procesu koji se vodi protiv mene.

Konstatujući da je zabrana mog napuštanja Podgorice „u interesu demokratskog društva“, Vi ste se brutalno stavili na stranu vladajuće političke partije, koja u političkoj organizaciji koju predstavljam vidi glavnog protivnika. Drugačije se ne može tumačiti Vaše najnovije rešenje, koje, osim što je potpuno neživotno i neodrživo, u potpunosti je politički motivisano i instruirano, jer ja nikad nisam, na Vašu i žalost režima, imao namjeru da bježim iz države, skrivam se od pravosudnih organa ili na bilo koji način opstruiram dosadašnji sudski postupak – istakao je Knežević u žalbi.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com