NOVA LINIJA: Low cost kompanija Norwegian Air Shuttle povezuje Tivat i Helsinki - Volim Podgoricu

NOVA LINIJA: Low cost kompanija Norwegian Air Shuttle povezuje Tivat i Helsinki

Poznata norveška low cost avio-kompanija Norwegian Air Shuttle u predstojećoj ljetnjoj IATA sezoni, uvešće još jednu liniju iz Skandinavije za Crnu Goru. Riječ je o novoj liniji Helsinki-Tivat-Helsinki na kojoj će avioni Norwegiana letjeti jednom nedjeljno, svakog utorka počevši od 16. aprila.

Iz glavnog grada Finske za Tivat Norwegian će saobraćati avionima tipa boeing B 737-800. Pored ove, Norwegian će tokom predstojeće ljetnje sezone za Tivat saobraćati i iz Osla jer sezonska linija za glavni grad Norveške sa našeg primorskog aerodroma, funkcioniše već par godina.

Na tivatski aerodrom od 13. aprila slijetaće i najveći i najjači avioprevoznik u Evropi njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa. Avioni te kompanije dva puta nedjeljno će letjeti iz Njemačke za Tivat i to subotom iz Minhena, a nedjeljom iz Frankfurta. Lufthansa je stavila u prodaju karte za svoje nove linije iz Njemačke prema Crnoj Gori, a na kojima će saobraćati avioni tipa auirbus A-319. Dolazak Lufthanse koja je jedan od najjaćih tzv. legacy carierra na svijetu u Crnu Goru od izuzetnog je značaja za preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) i našu turističku privredu uopšte.

ACG je ljetos prvo uspio da na aerodrom Tivat dovede članicu Lufthansa grupe, belgijsku nacionalnu kompaniju Brussels Airlines, a sada i njenog prestižnog njemačkog princioala.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com